Ege Eroğlu’ndan ‘evet’ vaatleri

Eroğlu’ndan ‘evet’ vaatleri

02.09.2010 - 00:41 | Son Güncellenme:

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ödemiş, Beydağ, Tire ve Bayındır’a gitti. Bir dizi vaatte bulundu. Referandumda ‘evet’ oyu vermelerini istedi

Eroğlu’ndan ‘evet’ vaatleri

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ödemiş, Tire, Bayındır ve Beydağ’da referandum öncesi vaatlerde bulundu. Eroğlu, “Bizde gidilen yere hediyelerle gitmek gelenektir. Bizim hediyelerimiz de yatırımlardır” dedi.
Havzaya iktidarları döneminde hizmetin eksiksiz şekilde geldiğine dikkati çeken Eroğlu, “Ödemiş’in arıtma tesisi için 1,3 Milyon TL’lik hibede bulunduk. Kültür merkezimiz bu sene bitecek ve hizmete girecek” dedi.
Hükümetin İzmir ve çevresinde dev yatırımlar yaptığını da belirten Bakan Eroğlu, “Gediz Havzası kurtarma eylem planı hazırlandı. 31 Aralık’a kadar erozyona karşı ağaçlandırma ve dere ıslahlarını tamamlanacak. Bu arada Küçük Menderes Havzası’nında aynen Gediz Havzası gibi temizlenecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

VAATLER
Beydağlılara
Beydağ Barajı’nın sulama ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde protokolleri imzalanacak. Bugün de Aktaş Barajı’nın ihalesi yapıldı.

Bademli’ye
Bademli Barajı 2011 yatırım programına alındı. Ayrıca Zeytinova Barajı’nın ihalesi yapıldı. Bu yıl içerisinde temel atılacak.

Ödemişlilere
Ödemiş Küçük Menderes Havzası Eylem Planı’na göre bölgede sulama göletleri yapılacak. Havza Gediz Havzası gibi temizlenecek.

Tirelilere
Tire’de otomatik ölçüm yapan bir meteoroloji istasyonu kuracağız. Katı atık bertaraf tesisi kurulması konusunda gerekeni yapacağız.

“İzmir’den korkmayın”
Ak Parti’nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, partisinin il başkanlığında milletvekilleri, il yöneticileri, ilçe başkanları ile basına kapalı toplantı yaptı. Erdem, il ve ilçe başkanlarına tek tek referandum çalışmalarını sordu. Bazı ilçe başkanlarına “Kaç mahallen var?”, “Kaçına gittin?, “Kaç kahvehaneyi gezdin?” gibi detay sorular da yöneltti. Erdem’in toplantı sonunda , “Daha çok çalışmanız lazım. İl yönetimi o bölgeye gidilip gidilmediğini, kimlerin gittiğini ve ne yaptığını da denetlesin. Parti broşürlerini profesyoneller dağıtmasın. Kendi teşkilatımız vatandaşla el sıkışıp göz teması kurarak versin. Kendinize güvenin. İzmir’den korkmayın. Başkalarına iş yaptırmayın. Esnaf gezilerini, kahvehane toplantılarını artırın. Halkın içine girin” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kalkan: Son virajdayız
AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Bornova İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi. Kalkan, referandum sürecinde son viraja gelindiğini hatırlatarak, 12 Eylül günü miletin seçiminin ‘evet’ olacağına ve anayasa değişikliğinden yana karar alacağına inandığını söyledi. Kalkan, “Türkiye, darbelere ucu açık bir sistemle, koalisyonlarla yönetilsin istemiyorsanız anayasa değişikliklerine ‘evet’ deyin” diye konuştu.

Susam: Recep Bey’in düzenini bozacağız
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ve partiliyle çarşıda ve Ata Sanayi’nde esnaf ziyaretleri yaparak referandumda ‘hayır’ oyu istedi. Hükümetin referandumu, ülkenin gerçek gündemini saklamak için ortaya attığının söyleyen Susam, “8 yılık iktidarlarında kendilerini zengin etmek dışında hiçbir iş yapmadılar. AKP iktidarından esnaf, memur, işçi, işsiz, genç, çiftçi, iş adamı memnun değil. Referandumda Recep Bey’in düzenini bozacağız. Arkasından yapılacak genel seçimlerde de CHP’yi güçlü bir şekilde iktidara getireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

507 kişi CHP rozeti taktı
Manisa Alaşehir’de aralarında Piyadeler Beldesi’nin MHP’li eski Belediye Başkanı Halil Güleç’in de yer aldığı 507 kişi, CHP’ye katıldı, ‘altı ok’ rozeti taktı. Törene CHP Milletvekili Şahin Mengü, İl Başkanı Cahit Kaplan ve yeni partililer katıldı. Mengü, törende yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluklar yaptığını bunların hesabını verebilmesi için referandumda “Hayır” denmesi gerektiğini belirterek, “Referandumda evet çıkarsa sakın avukat aramayın. Çünkü o zaman hakim AK Parti’nin memuru olacak” dedi.

Haberin Devamı

Şener’den ‘Kerhen evet’
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, Manisa’da iktidar ve muhalefet partilerine üslup dersi verdi. İktidar ve muhalefet partilerinin referandum sebebiyle üsluplarını bozarak aile yapısını zedelediğini ve çocukların olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Şener, “Çocuklarımızın dilini bozduğu için, ahlakını bozduğu için, huyunu bozduğu için Başbakan hakkında dava açmak gerekir. Aynı şekilde Başbakanın siyaset tarzı ile yarış yapmaya kalkan aynı üslup ve siyaset tarzını kullanan bazı muhalefet partilerinin sözcüleri ve liderleri de kullandıkları benzer üslupla, çocuklarımızın huyunu ve ahlakını bozdukları için yargılanmaları gerekir” dedi. Referandumda ‘Kerhen evet’ diyeceklerini söyleyen iz” dedi. Şener, esnafını ziyaret ederek, partisinin görüşlerini anlattı.

Yazarlar