Ege Eşiyle hayat buldu

Eşiyle hayat buldu

14.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Siroz ve karaciğer tanısı konan 17 yıllık eşi Kuzey Öztürk’e donör olan Filiz Öztürk, Sevgililer Günü öncesi en güzel hediyeyi verdi

Eşiyle hayat buldu

Balıkesir Burhaniye’de yaşayan 1 çocuk annesi Filiz Öztürk (39), 17 yıllık eşine en güzel hediyeyi verdi. Öztürk, siroz ve karaciğer kanseri tanısı konulan eşi Kuzey Öztürk’e (52) donör oldu. İzmir Kent Hastanesi’nde siroz teşhisi konulan Öztürk’e kesin tedavi olarak nakil önerildi. Hiç düşünmeden 17 yıllık eşine donör olmak isteyen Filiz Öztürk’ün tetkikleri yapıldı. Uygun olduğu belirlenen çift, ameliyata alındı, nakil başarıyla gerçekleşti. Sorgusuz sualsiz eşine gönüllü verici olan Filiz Öztürk, “Eşim de benim için aynı fedakarlığı hatta fazlasını yapardı. O benim hayat arkadaşım, oğlumun babası. İyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta hep birlikte, birbirimize desteğiz. Her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü’nü evde ya da dışarıda kutlardık. Operasyon nedeniyle evde kutlayacağız ama bu kez daha anlamlı, coşkulu olarak” dedi. Herkesi organ bağışına davet eden Kuzey Öztürk de, “Bu yıl Sevgililer Günü’nü kutlayacak daha fazla nedenimiz oldu. Çünkü eşim bana en güzel, en kutsal hediyeyi verdi. Benim kadar şanslı olmayan hastalar var. Organlar toprak olmasın, hayat versin istiyoruz” ifadesini kullandı.
İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç ise, “Kuzey Bey’in kadavradan bağış bekleyecek zamanı yoktu. Eşi uygun donör olunca nakil de uzun zaman beklenmeden gerçekleştirildi” diye konuştu.