Ege Eski komşuları Balbay’ı unutmadı

Eski komşuları Balbay’ı unutmadı

25.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve CHP İzmir 2’nci Bölge’den milletvekili adayı gösterilen Mustafa Balbay’a bir destek de eski komşularından geldi

Eski komşuları Balbay’ı unutmadı

İzmir’in Bornova İlçesi’ne bağlı Özkanlar semtindeki “Çağdaş Apartmanı” sakinleri, CHP milletvekili adayı Mustafa Balbay’ın İzmir’de gazetecilik yaptığı dönemden Ankara’ya gidene kadar 10 yıl boyunca oturduğu dairenin balkonuna astıkları “Apartman Sakinimiz; Mustafa Balbay’a seçimlerde başarılar dileriz” yazılı pankartla başarı dileklerini ilettiler. İzmir’in işlek caddelerinden birinde olan apartmandaki pankart, yoldan geçen vatandaşların da ilgisini çekiyor.

42 daireli apartman

Apartman sakinlerinden Mehmet Ceylan, Mustafa Balbay’ın gazeteciliği kadar insani ilişkilerinin de son derece iyi olduğunu belirterek, “Mustafa Balbay, apartmanımıza 1983 yılında taşınmıştı. Balbay’ın komşuluk ilişkileri gayet iyiydi, onu apartman içinde herkes kendi evladı gibi görürdü. Kimin kapısını çalsa herkesin kapısı açılırdı. 42 dairelik apartmanda hiçbir zaman yabancı gibi görülmedi. Aday gösterilince apartmandaki tüm komşularımız kendimiz aday olmuş kadar sevindik. Silivri’de yattığı için seçim çalışmalarına katılamayan Balbay’a bu seçim sürecinde nasıl yardım edebiliriz diye düşündük. Aklımıza bu fikir geldi ve onun oturduğu daireye başarı dileklerimizi ileten bir pankart astık. Şimdi hep beraber onun seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Sokak sokak dolaşıp Balbay broşürleri dağıtıyoruz” diye konuştu.
Balbay’ın her zaman destekçisi olacaklarını belirten Ceylan, Balbay’ın Silivri’de olmasının kendileri için hiçbir olumsuzluk ifade etmediğini aksine onun için daha fazla çalıştıklarını da söyledi. Ceylan, seçimlerden sonra Balbay’ı eski apartmanına mutlaka ziyarete beklediklerini de sözlerine ekledi.

CHP’lilerden amatörlere tam destek

CHP İzmir milletvekili adayları spor dernekleri temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, milletvekili adayları, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın ile gençlik ve spor dernekleri temsilcileri katıldı. Bayır, amatör ligde yer alan Fahrettin Altay Spor Kulübü’nde 10 yıl boyunca kulüp başkanlığı yaptığını hatırlatarak; “Sizin sıkıntılarınızı en iyi ben anlarım” dedi. Büyük spor kulüplerinin borçlarının silinirken amatör liglerin devlet tarafından ilgisiz bırakılmasına anlam veremediğini söyleyen Bayır, “CHP iktidarında tüm amatör kulüplere saha tahsisi yapılacak” dedi.

Başbuğ’un yazlığı ile MHP ilgilendi

MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan, önceki gün Milliyet Ege’de yer alan “Türkeş’in Özdere’deki yazlığı harabeye döndü” başlığıyla yayınlanan haberle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Türkarslan şu bilgiyi verdi: Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in Özdere’deki yazlığının durumu bizleri de yaralamaktadır. Bu durumu ortadan kaldırabilmek üzere; bir süre önce rahmetlinin mirasçılarından birisi ile bizzat görüştüm. İzin verilirse yazlık konutun bakımını yapabileceğimizi ifade ettim. Ancak; konutun mahkemelik olduğu bir müdahalede bulunulamayacağı belirtildi. ‘O zaman biz kendiliğimizden yapmış olalım’dedim. Bu defa diğer mirascılar tarafından meskene tecavüz suçlaması ile karşılaşabileceğimiz ifade edildi. Herhangi bir müdahale imkanınımız kalmadı.”