Ege Esnafa hizmet servisi

Esnafa hizmet servisi

26.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İAOSB) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü’nün 7 ilçede çalışmaları tek elden yürütmek için imzaladığı protokol ile esnaf işerini kapatıp şehir merkezinde “bürokrasi mesaisi” harcamayacak.

Esnafa hizmet servisi

Anlaşma
İESOB ve SGK İzmir İl Müdürlüğü daha önce yaptığı farklı alanlarda yaptığı işbirliğine yeni bir boyut kazandırarak esnafın ayağına hizmet götürmek için de protokol imzaladı. Emekli olacak esnafa 6 ay önceden mektupla bildirimin yanı sıra, emekli oluş süresini “bir kahve içimi zamana” sığdırmak için elele veren iki kurum bu kez de ilçelerdeki çalışmaları tek elden yürütmek için çalışma başlattı. Konuyla ilgili İESOB Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, 7 ilçede iki kurumun merkez müdürlüklerinin çalışmaları tek elden yürüteceğini dile getirdi.
Sicil büroları
İESOB’un Tire, Bergama ve Ödemiş’te esnafa sicil büroları ile hizmet verdiğine dikkat çeken Mutlu, “Kısa sürede Menemen, Urla, Kemalpaşa ve Torbalı’da da sicil memurlarımız hizmet verecekler. Sicil memurlarımızın SGK ile eş zamanlı çalışması, iş ve zaman kaybının önüne geçecek” dedi.

Haberin Devamı

Kahve içerken işlem bitecek
SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin de kendileri göreve gelmeden önce emekli maaşlarının 6 ila 8 ayda bağlandığını, bu süreyi 20 güne indirdiklerini belirterek “Bu sürenin de uzun olduğunu, bir kahve içimi zamana düşürmeyi düşünüyoruz. Vatandaşlarımız sorumluluklarını yerine getiriyorlarsa devlet tarafından nezaket görmektedir” diye konuştu. Keskin ayrıca kurumlarla işbirliği yaparak yürüttükleri çalışmaların da süreceğini sözlerine ekledi.

Ak Parti Bornova’da sürpriz aday çıktı
Ak Parti Genel Merkezi İzmir’de çok adaylı kongrelerde aday sayısı teke düşürmeye uğraşırken rakipler dayatmaya karşı çıkıyor. Genel Merkez Bornova’da eğilim yoklaması yaptı ve mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’ın tek aday çıkmasını istedi. Ancak kongreye üç gün kala, işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek Ak Parti’nin mali işlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı’ndan istifa eden Hasan Ali Karaman, aday oldu. Müteahhitlik yapan Karaman, unları söyledi: “Kırgın ve küskünleri toplayacağım. Kapıları hiç kapanmayan bir ilçe başkanlık binası açacağım. Genel Merkez’e karşı aday çıkmadım. Demokratik hakkımı kullanıyorum.” Karaman’a eski İlçe başkanlarından Yunus Timur, Mustafa Seyhan, Dursun Çetin ile Ahmet Müftüoğlu, Fuat Yakın, Şeref Balbay, Abdullah Tekbaş’ın destek verdiği öğrenildi.
Elif DEMİRCİ DHA

Yazarlar