Ege Et ürünleriyle de iddialı

Et ürünleriyle de iddialı

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tire Süt Kooperatifi, büyük yatırımla kurduğu et işleme tesisinde ürettiği et ürünleriyle raflardaki yerini aldı. Başkan Mahmut Eskiyörük, “Tüketicilerimizi sağlıksız gıdadan koruyoruz” diye konuştu

Et ürünleriyle de iddialı

Tüketiciye sunduğu kaliteli ve sağlıklı süt ürünleriyle dikkat çeken Tire Süt Kooperatifi, büyük yatırım yaparak kurduğu et işleme tesisinde ürettiği et ürünleriyle de raflarda yerini aldı. Kooperatif ortaklarından veteriner hekim kontrolünde alınan kesimlik hayvanların, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi kesimhanesinde hijyenik şartlarda kesimi gerçekleşiyor. Özel soğuk havalı araçlarla nakledilen etler, kooperatifin tesislerine kalite belgeleri kontrol edilerek kabul ediliyor. Etleri burada mamulle dönüştüren kooperatif, ürünlerini zincir mağazalar üzerinden Türkiye geneline pazarlıyor. Ayrıca Çiftçim Marketler ve İzmir’deki 1000’i aşkın seçkin şarküterilerde de bulunuyor.
Güvenilir gıda
Bölgenin en modern et işleme tesisinde aylık 100 tonun üzerinde et üretimi yapan kooperatif; Tire şiş köfte, döner, sucuk, kavurma gibi ambalajlı ürünlerin yanı sıra İzmir’deki ilçe belediyelere karkas kasaplık et ürünleri tedarik ediyor.
Ürün kalitesi ve üretim tekniğiyle T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü aldıklarını belirten Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Tüketicilerimizi sağlıksız gıdadan korumak ve daha geniş kitlelere hitap edebilmek için tesislerimizi sürekli büyütüyoruz. Çünkü kooperatifçiliğin en önemli ilkesi hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumak” dedi.
Taklitlere dikkat
Tüketicilerin aldıkları gıdaların etiketlerini iyi kontrol etmeleri gerektiğine değinen Eskiyörük, taklit ürünlerden ve nerede kesildiği ve üretildiği belli olmayan mamullerden kaçınmaları gerektiğinin altını çizdi.