Ege Fatura, örgüte çıktı

Fatura, örgüte çıktı

14.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, önümüzdeki günlerde ilçeler bazında bazı değişikliklere gidileceğini açıkladı...

Fatura, örgüte çıktı

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, beklentinin altında kalan il başkanlarını sorgulayacakları açıklamasının ardından, hedefteki isimlerden biri olan İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da benzer bir çıkışı, kendi ilçeleri için yaptı. Bayır, Kılıçdaroğlu’nun söylemine paralel bir açıklama yaparak, CHP’nin düşüş yaşadığı ilçe teşkilatlarında değişikliklere gidileceğini açıkladı.
Seçim değerlendirmesinde, Türkiye genelinde CHP oylarının 3 milyon arttığını, İzmir’de de 2007 genel seçimlerine göre daha fazla oy aldıklarını belirten Bayır, “Kesinlikle bu sonuçlardan bir moral bozukluğu taşımıyoruz. Tam tersine daha fazla hırslandık, daha fazla çalışacağız” dedi. Eksiklikleri tespit ederek nerede hata yaptıklarını bulacaklarını ifade eden Bayır, bazı sandıklardan gelen seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini de söyledi.
Değişim sinyalleri
“Buradan çıkarmayı düşündüğümüz bazı dersler var” diyen Bayır, seçimlerin hemen ardından ilçe bazında bazı değişikliklere gideceklerinin sinyalini verdi. Bayır, “Şimdi örgütlerimizi yeniden gözden geçirme zamanı. Yeniden yapılanacağız ve yarın seçim varmış gibi tekrar çalışmaya başlayacağız. Taze kana ihtiyaç varsa, zaman geçirmeden bu değişiklikler yapılacaktır. Bunlar kongerelerle yapılır, parti içi demokrasi çerçevesinde bazı değişikliklere gideceğiz” şeklinde konuştu.


2007’de Susam sürüklemişti
CHP’nin son iki dönemde İzmir 2. Bölge’de AK Parti’den fazla milletvekili çıkarması, listelerdeki isimlerin özel gayretleri şeklinde yorumlanıyor. Geçen seçimlerde de bu bölgede AK Parti karşısında 6-4 üstünlük elde eden CHP’de bölgenin en çalışkan adayı olarak Mehmet Ali Susam gösterilmişti. Bu yıl Moroğlu’nun çabaları ile gelen 2 fark, Susam’ın geçen dönemdeki çalışmalarını ve sonucu hatırlattı.


Oyan: AK Parti faullü oynadı!
CHP İzmir milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, Türkiye’de oylarını en çok arttıran partinin CHP olmasına karşın beklenti çıtasının yüksek konulduğu için sonucun yeterli görülmediğini söyledi. Halkın iktidar partisine Anayasa’yı değiştirme yetkisi vermediğini belirten Oyan, “Bu nedenle AKP bu seçimin hem galibi hem mağlubudur” dedi.
İzmir’e çok asıldılar
AKP’nin İzmir’de seçimleri çok asıldığını, yatırımlar vaad eden iki bakan, basın kampanyası ve dev bütçeyle yarıştığını dile getiren Oyan “Seçmenlere gönderdikleri mektubun masrafın bile 2 milyon TL olduğu hesaplanıyor. Ya PTT’ye para ödemediler. Bir yolsuzluk var. Ya da çok para harcadılar. AKP, seçimlerin genelinde faullü oynadı” şeklinde konuştu.


“Beklentiler gerçekleşmedi”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, hem Türkiye geneli hem de İzmir’de seçim sonuçlarının kendisinin beklentilerinin altında olduğunu söyledi. Kocaoğlu, hem CHP hem de AKP’nin 2007 Genel Seçimlerindeki oy oranlarını arttırdıklarını, MHP’nin ise koruduğunu belirtti. Başkan Aziz Kocaoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili ayrıntılı değerlendirme yapma görevinin milletvekili adaylarında ve milletvekillerinde olduğunu söyledi.


“35 projede AKP’nin ensesinde olacağız”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili seçilen Alaattin Yüksel, Hükümet gücünü kullanan ve adil olmayan seçim sürecine karşın İzmir’de 2007 seçimlerine göre oylarını yüzde 8 arttırdıklarını söyledi. Yüksel, seçim sürecinde özellikle son 60 günde AKP’nin tüm devlet olanaklarını devreye soktuğunu, memurların bazen gönüllü çoğunlukla da zorlamayla kullanıldığını söyledi. AKP’nin açıkladığı 35 projeyi özellikle takip edeceklerini dile getiren Yüksel, “35 projeyi bakalım AKP nasıl yapacak? Belki unutacaklar ama biz unutmayacağız. Enselerinde olacağımızı bilsinler” dedi.
Utku BOLULU İzmir DHA