Ege ‘Fiber optik’le akıllanıyoruz!

‘Fiber optik’le akıllanıyoruz!

02.10.2017 - 04:40 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi, ‘akıllı kent’ hedefi doğrultusunda toplam 621 kilometrelik fiber optik ağ döşedi. Sistem, akıllı trafik sisteminden mobese sistemine kadar birçok hizmette kullanılıyor

‘Fiber optik’le akıllanıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘İzmirNET Projesi’ kapsamında 245 bin, ‘Akıllı Trafik Sistemi’ kapsamında da 376 bin metre fiber optik kablo döşedi. Toplam 621 kilometrelik fiber optik ağla İzmir’in ‘akıllı kent’ hedefi doğrultusunda önemli adımlar atılmış oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği İzmirNET, Akıllı Trafik Yönetim Sistemi’nin (ATS) geliştirilmesinden güvenlik ağı MOBESE sistemine, Coğrafi Bilgi Sistemi’nden bilgilendirme ekranlarına, İzmir’in kriz yönetiminden İZSU faturaları ve emlak vergilerinin ödenmesine kadar uzanan birçok kamu hizmetinde kullanılıyor. Akıllı Trafik Sistemi kapsamında iki yılda 165 bin metre kazı yapıldı. 376 bini fiber olmak üzere 1 milyon metrenin üzerinde kablo döşendi. Sistemle birlikte kent genelinde bulunan 402 sinyalize kavşak adaptif sisteme bağlandı, bu sayıyı 900 kavşağa kadar çıkarabilecek altyapı oluşturuldu.

Haberin Devamı

3G bağlantı

1500 otobüse kamera izleme sistemi, kablosuz 3G data bağlantı sistemi ve yolcu sayım sistemi yerleştirildi. Ayrıca 110 noktada ‘Trafik İzleme Kamerası’, 30 noktada ‘Meteoroloji Ölçüm Sistemi’, 16 noktada ‘Gabari Ölçüm Sistemi’ kuruldu. Trafik yoğunluk bilgilerinin oluşturulabilmesi için 209 adet ‘Trafik Ölçüm Sensörü’ ve bu bilgiler ile diğer trafik bilgilerinin sürücülere iletilebilmesi için 48 adet de ‘Değişken Mesaj Sistemi’ (DMS) ve 60 adet Otopark Bilgilendirme Ekranı devreye alındı.

İKİ YILDA NE YAPILDI?

-‘İzmirNet Projesi’ kapsamında 245 bin, ‘Akıllı Trafik Sistemi’ kapsamında da 376 bin metre fiber optik kablo döşendi.

- İki yılda 165 bin metre kazı yapıldı.

- 376 bini fiber olmak üzere, 1 milyon metrenin üzerinde kablo döşendi.

Haberin Devamı

- 402 sinyalize kavşak adaptif sisteme bağlandı.

- 1500 otobüse kamera izleme sistemi, kablosuz 3G data bağlantı sistemi ve yolcu sayım sistemi yerleştirildi.

-164 itfaiye aracına kavşaklarda öncelik sistemi kuruldu.

- İZELMAN otoparkları ‘akıllı’ hale getirildi.

- 110 noktada ‘Trafik İzleme Kamerası’, 30 noktada ‘Meteoroloji Ölçüm Sistemi’, 16 noktada da ‘Gabari Ölçüm Sistemi’ kuruldu.

- 209 ‘Trafik Ölçüm Sensörü’, 48 ‘Değişken Mesaj Sistemi’ ve 60 ‘Otopark Bilgilendirme Ekranı’ devreye alındı.

- Seyahat süresinin kısaltılması, kavşaklardaki birikmenin ve bekleme süresinin azalması, sistemin en önemli getirisi olacak.