Ege FİLENİN KRALI

FİLENİN KRALI

04.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Kariyerinde Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa, Kupa Galipleri Kupası, Fransa Ligi şampiyonluklarının yanı sıra birçok MVP ödülü bulunan Kanadalı smaçör, İzmir’de Arkas’la yeni zaferlere imza attı

FİLENİN KRALI

Paul Duerden’in ismi İzmirlilere artık hiç de yabancı gelmiyor... Tarihte bir ilki başarıp Challenge Cup’ı kazanan Arkasspor’un 35 yaşındaki Kanadalı smaçörü Duerden, mavi-beyazlı ekipte üç sezondur sergilediği başarılı performansla voleybolseverlerin gönlünde çoktan taht kurdu bile.
Aroma Erkekler Voleybol Ligi’nin en iyi isimlerinden biri olan Kanadalı oyuncu evinin kapılarını DHA’ya açtı.

İşin sırrı arkadaşlık
Duerden voleybola başladığı günden bugüne geçenleri samimiyetle anlattı. “Voleybola lisedeyken başladım, ama voleybolcu olmayı hiç aklımdan geçirmedim. Okul takımındaki performansımla milli takıma seçildim. Ailem Üniversiteye gitmemi çok istiyorlardı, ama voleybol kariyerim yüzünden yapamadım. Arkas’ta arkadaşlık üst düzeyde. Zaten başarımızın sırrı da bu. Şimdiye kadar oynadığım en iyi kulüpteyim. Kariyerimde 5 kez Avrupa Kupası finali oynayıp 4’ünü kazandım. Üç kez en değerli oyuncusu seçildim.
Türkiye’deki ilk günümde yaşadığım olayı unutamam. İstanbul üzerinden İzmir’e geldim. Genel Koordinatör Yaşar Ergün beni dış hatlarda beklediği için ortada kaldım. Türklerin yardımseverliğini ilk kez burada gördüm. Bir telefon bulup Ergün’ü aradım. Bana söylediği ilk şey, ‘Sen, Galatasaray’ oldu. Çok şaşırdım. ‘Peki, Galatasaraylıyım’ dedim.”