Ege Forum Bornova’dan minik kuklacılara ödül

Forum Bornova’dan minik kuklacılara ödül

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyadaki sayılı kukla festivallerinden biri olan ve bu yıl 12. kez düzenlenen İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında yapılan, kukla sanatını sevdirmenin yanı sıra çocukların duygusal ve zihinsel gelişimine katkı sunmayı hedefleyen Forum Bornova Kukla Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Forum Bornova’dan minik kuklacılara ödül

24 farklı okuldan 332 minik sanatçı en iyi kukla performanslarını sergiledi. Katılımcı çocuklar, masal konusu ve ana karakterler sabit olmak üzere, senaryolarını ve diyaloglarını kendilerinin yazdığı oyunları özgün bir şekilde yorumladı. Yarışmanın jürisi 10 farklı kategoride en başarılı okulları ödüllendirdi.

Haberin Devamı

ÖDÜL KAZANANLAR

En İyi Sahne Tasarımı: Bornova Okyanus Koleji, En İyi Kukla Tasarımı: Eraslan Okulları, En İyi Kukla Oynatımı: Yönder Koleji, En İyi Metin Uyarlama: Narlıdere Özel Takev İlk ve Ortaokulu, En İyi Karakter Tasarımı: Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Bornova Merkez Kampüsü, En İyi Diyalog Tasarımı: İzmir Özel Çamlaraltı Koleji, En İyi An: Özel Ekin Koleji, Forum Bornova Özel Ödülü: Şehit Astsubay Hilmi Öz İlkokulu, Jüri Özel Ödülü: Konak Rıdvan Nafiz Edgüer Ortaokulu, İzmir Uluslararası Kukla Günleri Özel Ödülü: İtü Geliştirme Vakfı Okulları