Ege Girişimcilere Yaşar desteği

Girişimcilere Yaşar desteği

11.07.2018 - 23:02 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen çalıştayda AB hibe programı ve patent anlatıldı

Girişimcilere Yaşar desteği

Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve yenilikçi girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla çalıştay düzenlendi. BTTO, 100’e yakın araştırma ve üniversite-sanayi işbirliği projesinin geliştirilmesine katkı sağladı. Bugüne kadar çoğu daha mezun olmadan kendi şirketlerini kuran 50’ye yakın girişimci ekibe ev sahipliği yapan Minerva Kuluçka Merkezi de öğrenci ve akademisyenler başta olmak üzere tüm girişimcilere; girişimcilik, danışmanlık, ofis, altyapı, mentörlük gibi konularda destek vererek çalışmalarını sürdürüyor. Projelerin büyük bir kısmı bakanlık, TÜBİTAK ve Yaşar Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi’nin sağladığı hibe destekleriyle destekleniyor. Üniversite ayrıca TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişim Programı kapsamında, girişimcilere danışmanlık desteği de veriyor.

Haberin Devamı

İyi uygulamalar anlatıldı

Sanayi ile işbirliklerini artırmak isteyen Yaşar, ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalıştayı’ düzenledi. Çalıştaya; Pınar Et, Pınar Süt, DYO, Çamlı Yem, Vestel, Weber Saint Gobain, Dalan Kimya, SİMECO gibi firmalar ve akademisyenler büyük ilgi gösterdi. Öğleden önceki oturumlarda, sanayiye yönelik, ‘kurumsal girişimcilik, AB destek programları ve patent veri kullanımı’ konularında sunumlar yapıldı. İkinci oturumda ise Prof. Cüneyt Güzeliş ile Vestel Ar-Ge Müdürü Metin Nil, iki kurum işbirliğinde gerçekleşen projeler hakkındaki tecrübelerini paylaştı. Öğretim Üyesi Mine Ovacık, sanayinin problemlerini çözmeye yönelik bitirme tezlerini paylaştı.