Ege Girişimciliğin ilk adımı hayal kurmak

Girişimciliğin ilk adımı hayal kurmak

09.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bu yıl ilk kez verilen Selçuk Yaşar Ödülü, genç girişimcilere ilham veren çalışmalarıyla Prof. Dr. Aytül Erçil ve sosyal inovasyon konusunda öne çıkan çalışmalarıyla Tekfen Holding Kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’in oldu.

Girişimciliğin ilk adımı hayal kurmak

Geleceğin Türkiye’sini yaratmak için çalışan cesur insanları kutlamak ve başarılarını tüm Türkiye’ye duyurmak amacıyla hayata geçirilen Selçuk Yaşar Ödülü, önceki gün Çırağan Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

2019 yılı teması; girişimcilik, yenilikçilik ve inovasyon alanlarında başarılı çalışmalar yapan ve bunların sonucunda Türkiye’nin kalkınmasında veya tanınmasında önemli rol oynayan kişi ya da kurumlar olan Selçuk Yaşar Ödülü, akademik kimliği ile girişimci kimliğini bütünleştiren ve gençlere ilham veren bilim insanı Prof. Dr. Aytül Erçil ile sosyal inovasyon konusunda çalışmalarıyla iş insanı Tekfen Holding Kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’e takdim edildi.

‘İlk adım hayal kurmak’

Prof. Dr. Aytül Erçil, İçinde bulunduğumuz bilgi çağında yeni bilgi üretmenin ve inovatif hizmetlere dönüştürmenin rekabette olmazsa olmaz hale geldiğini düşünüyorum. Katma değeri olan ürünler yapmamız lazım. Selçuk Yaşar kitabında hayal kurmaktan bahseder. Hayal kurmak girişimciliğin ilk adımı” dedi. Tekfen Holding Kurucusu Ali Nihat Gökyiğit ise, “Böyle değerli, öncü bir arkadaşım adına ihdas edilen ödülü alıyorum. layık görenlere şükran ve saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gecede konuşan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Her zaman gelişmenin ve ilerlemenin en temel unsurunun eğitim olduğuna inanan Selçuk Yaşar’ın hayatı boyunca kendisine ilke edindiği değerleri yaşatmak üzere bu ödülü hayata geçirdik” dedi. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar da, “Selçuk Yaşar’ın hayat mottosu bilim, birlik ve başarı kelimelerine karşılık geliyor. Selçuk Yaşar girişimci kişiliğini, ve inovasyona olan inancını yansıtan bu ödülden ne kadar mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu sizlerle paylaşmamı istedi” diye konuştu.

Övgüyle bahsettiler

Gecenin bir diğer konuşmasını ise Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı yaptı. Selçuk Yaşar’ın hayatının merkezine girişimciliği ve inovasyonu koyduğunu belirten Eczacıbaşı, “Bu ödülün Selçuk Yaşar’la aynı hayali taşıyan girişimcileri daha da cesaretlendireceğine inanıyorum” dedi. Törene katılamadığı için mesajı yayınlanan Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç ise, “Küçük bir dükkânın avlusunda boya karıştırarak, muhterem babasının başlattığı işi, neredeyse bir imparatorluk haline dönüştürmüş ve İzmir’in en büyük, en dinamik holdingi haline getirmiştir” ifadelerini kullnadı.