Ege Giyim sanayicileri başkan değiştiriyor

Giyim sanayicileri başkan değiştiriyor

29.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı altı yıldır sürdüren Nedim Örün, ocakta yapılacak seçimlerde aday olmayacak.

Giyim sanayicileri başkan değiştiriyor

Örün, bayrağı, mevcut yönetimdeki vekili Özcan Torun’a bırakacak, federasyondaki görevine ise bir süre daha devam edecek. Yöneticilik yapan kişilerin koltuğu devretmeyi bilmesi gerektiğini belirten Örün, “EGSD’de de en uzun başkanlık yapmak bana kısmet oldu. Bu süre içinde İzmir’e Gelinlik-Damatlık Abiye Fuarı’nı kazandırdık. Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanlığı’nı da İzmir’e getirdik. Sektörün daha da iyi noktalara gelmesi için birçok proje ürettik. Torun’un da görevi başarıyla sürdüreceğine inanıyorum” dedi.
Özcan Torun da EGSD gibi bir kurumda başkanlık yapmanın kendisi için büyük onur olacağını söyledi, “Nedim Örün’den alacağımız bayrağı, daha yukarılara taşıcağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

İşte eski başkanlar
Necip Kalkan
Remzi Peköz
Ergun Aydın
Sabri Ünlütürk
Serdar Yavaşoğlu
Timur Yaykıran
Nedim Örün

Park Bornova ilk 10’da
Park Bornova Outlet Center, Türkiye genelinde bir başarıya daha imza attı. Türkiye’nin en iyi 10 outleti listesine seçildi. Genel Koordinatör Aysel Öztezel, “Tüm Türkiye’nin desteğini alarak bu listeye Ege’den giren tek outlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Kaliteyi ekonomik fiyatlarla sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Urganlı’nın organik domatesi kapışılıyor
Manisa Turgutlu’ya bağlı Urganlı Kaplıcaları Mevkii’nde kurulan seralarda organik domates yetiştiriliyor. Belediye Başkanı Serhat Orhan’ın girişimleriyle beş yıl önce oluşturulan seralarda topraksız tarım yöntemiyle yetiştirilen domatesler dünyanın dörtbir yanına ihraç ediliyor. “Agrogen” markasıyla üretim yapan Genel Seracılık A.Ş.’nin yönetim kurulu üyesi Candaş Urasoğlu, 96 dönüm alana yayılı seralarda yılda üç bin ton domates üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Sezon boyunca oluşacak piyasa koşullarına göre gelecek yıl hem seraları hem de üretim alanlarını büyütmek istediklerini belirten U-rasoğlu, kontrollü tarım teknikleriyle üretilen GDO’suz dometeslerde hormon kullanılmadığını kaydetti. Candaş Urasoğlu, domateslerin Rusya, Almanya, Hollanda ve İngiltere başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerine ihraç edildiğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Batum’un serbest bölgesini İzmirli işadamları kuracak
Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Devlet Başkanı Levan Varshalomidze ve beraberindeki heyet, ESBAŞ ve Uzay Kampı Türkiye’yi ziyaret etti. Ege Serbest Bölgesi’ndeki gelişmelerden çok etkilendiğini ifade eden Varshalomidze, Batum’da Karadeniz’e sahili bulunan bir bölgenin serbest bölge olarak ayrıldığını belirterek İTO?Başkanı Ekrem Demirtaş’ın liderliğindeki Türk işadamları tarafından kurulup işletilmesini arzu ettiklerini belirtti. Demirtaş, ocakta ESBAŞ’tan teknik bir grupla Batum’a giderek serbest bölge olarak tahsis edilen alanlarda incelemelerde bulunacak.