Ege Gold kategoriye yükselecek!

Gold kategoriye yükselecek!

13.04.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

İkinci Uluslararası Maratonİzmir Etiyopyalı atlet Tsegaye Getachew’in 2.09.25’lik derecesiyle tarihe geçti, yetkililer organizasyonu bronz kategoriye yükseltmek için var gücüyle çalışmalara başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Maratonİzmir kentimizin tanıtımı açısından önemli. Çok daha fazla elit atlet gelecek, uluslararası çapta rekorlar kırılacak ve maraton dünyasının gözü de şehrimizde olacak” dedi

Gold kategoriye yükselecek

Uluslararası Maratonİzmir’in ikincisi 11 Nisan Pazar günü Etiyopyalı atlet TsegayeGetachew’in 2.09.25’lik tarihi derecesiyle geride kalırken, yetkililer organizasyonu ilk etapta bronz kategoriye almak için çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

 Şair Eşref Bulvarı-Mavişehir-İzmir Marina-Şair Eşref Bulvarı arasındaki 42 kilometrelik parkurun, eğimin az olması ve deniz seviyesinde koşulması nedeniyle avantajına vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Maratonİzmir kentimizin tanıtımı açısından çok önemli bir rol üstlenecek. Bunu daha şimdiden görüyoruz” dedi.

İkinci yılın sonunda bronz kategoriye yükselmenin öneminden söz eden Başkan Soyer, “Bu durumda İzmir’e çok daha fazla elit atlet gelecek, uluslararası çapta rekorlar kırılacak ve böylelikle maraton dünyasının gözü de güzel şehrimize çevrilecek. Bugün itibariyle ülkemizin en hızlı parkuruna sahip kent olarak hedefimiz; Maratonİzmir’i ‘gold’ kategoriye kadar yükselterek dünyanın en iyi maratonları arasına çıkarmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özuslu’dan Arda’ya tebrik

İzmir Büyükşehir Belediyesporlu atlet Ufuk Arda, Kenya ve Etiyopyalı birbirinden güçlü rakipleriyle yarıştı. 2.25.29’luk bir derece elde eden Arda, dev organizasyona katılan Türk atletler içerisindeki en iyi süreyle büyük başarı elde etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, yarıştan önce özel olarak ilgilendiği Arda’yı, 42 kilometrenin sonunda da tebrik etti.

Arda, maratonu erkekler genel klasmanda 15. sırada tamamlayıp önemli bir başarı elde etti. Koşuda erkekler 42 kilometrede TsegayeGetachew’in ardından ikinciliği Etiyopyalı BalewYihunie 2.09.38’lik derecesiyle üçüncülüğü ise Kenyalı Edwin Kipngetich ise 2.09.41 ile elde etti. Kadınlarda Kenyalı BetelhemMoges 2.25.25 ile finiş çizgisini ilk geçen atlet olurken, aynı ülkeden Letebrhan Haylay Gebreslasea 2.26.21 ile ikinci, Kenyalı Judith JeptumKorir 2.26.52 ile üçüncülüğü elde etti.

Gold kategoriye yükselecek

Sürdürülebilirlik rotasıyla koştu

İş dünyasının sürdürülebilir kalkınma konusundaki farkındalığını ve etkisini artırmak amacıyla BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde hareket eden EGİAD (Ege Genç iş İnsanları Derneği), bu kez “Sürdürülebilirlik” temasıyla İzmir Maratonu’nda koştu. 1250 sporcunun yanında EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulunun da katıldığı koşuda “Sürdürebilir bir dünya için koşuyoruz” teması vurgulandı. Maraton süresince etraftaki plastik atıklar toplanırken, ilk üçe giren sporcuya da geri dönüşümle üretilen kupalar verildi. Koşuda EGİAD Üyesi iş adamı Alper Tutak, 10 km 40-44 yaş kategorisinde 38 dk 17 saniye ile 4. oldu. Çevreci misyonunun ödüle de yansıtıldığı yarışta yer alan EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, BM Sürdürülebilirliğini içeren 17 maddenin Maratonİzmir’de kilometre taşı olarak kullanılmasının büyük anlam taşıdığını belirtti, “Maratonİzmir, kentimizin en önemli markalarından biri oldu. Kalitesiyle dünyadaki sayılı maratonlar arasına girecek olan maratonda yer almak gurur verici” dedi. Daha önceki dönemlerde de Dünya’da sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla kullanılan, bir kaynak geliştirme metodu olan Runatolia Maratonu’na katılarak derece alan EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, EGİAD Başkan Vekili Cem Demirci, Yönetim Kurulu Üyesi Müge Şahin, EGİAD Yayın Takımı Üyesi Hakan Barbak, EGİAD Geçmiş Dönem Başkanı Aydın Buğra İlter, Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyzi Kaya, EGİAD Üyeleri Alper Tutak, Özer Öztürk, Barış Kaptanoğlu ve Onur Kanıer bu kez Sürdürülebilirlik Rotası için ter döktü.

Haberin Devamı

Gaziemir damgası!

Haberin Devamı

Türkiye Atletizm Süper Ligi’nde İzmir’i temsil eden tek kadın atletizm takımı olan Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Atletizm Takımı, yeni başarılar kazanmaya devam ediyor. Bu yıl “Sürdürülebilir Bir Dünya” temasıyla düzenlenen Maratonİzmir’e belediyenin kadın atletizm takımı damga vurdu. Türkiye’nin yanı sıra Kenya, Etiyopya, Bahamalar, Romanya ve Ruanda’dan atletlerin katıldığı 42 kilometrelik yarışta Dilan Atak, 2.50.18’lik derecesiyle Türk kadınlar kategorisinde birinci oldu. Aynı kategoride koşan belediyenin diğer atleti Gülbahar Çetin de 3.14.36’lık derecesiyle ikinciliği kazandı. Derya Kaya ise 3.20.51’le yarışmayı üçüncü tamamladı. Yaklaşık 900 sporcunun mücadele ettiği 10 kilometre yarışında ise Gaziemir Belediyesi sporcuları iki derece kazandı. Bu kategoride Tülin Okyay birinci, Hülya Tanrıyaşükür ikinci oldu.

Haberin Devamı

Gold kategoriye yükselecek

Bayram yine zirvede

Katıldığı her yarışta fırtına gibi esen Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başarılı sporcusu Ahmet Bayram, Maratonİzmir’i de boş geçmedi. Türkiye’nin yanı sıra Kenya, Etiyopya, Bahamalar, Romanya ve Ruanda’dan da sporcuların mücadele ettiği yarışta Ahmet Bayram, yaş kategorisinde zirvede yer almayı başardı. 42 kilometrelik zorlu parkuru, 2 saat 38 dakikada tamamlamayı başaran Bayram, yaş kategorisinde zirvede yer aldı. Genel klasmanda da 18. olan Bayram, yarışmaya katılan Türk sporcular arasında da 5. oldu. Bu önemli spor organizasyonundan da başarıyla dönen Bayram, kendisine sağlanan desteklerden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü’ne teşekkür etti.

Gold kategoriye yükselecek

Eksiksiz organizasyon

Maratonİzmir, pandemi tedbirleriyle koşuldu. Tüm derecelerin çiplerle takip edildiği yarışta sporcular için üst düzey önlemler alındı. Yol boyunca sağlık ekipleri görev yaptı. Dereceye girenlere ödülleri, temassız ortamda verildi. Geri dönüşümlü malzemeden özel olarak imal edilen kupalar, yarışın, “Sürdürülebilir bir dünya için koşuyoruz” temasına birebir uyum sağladı.

Gold kategoriye yükselecek