Ege Göz kızarıklıkları hafife alınmamalı

Göz kızarıklıkları hafife alınmamalı

27.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çoğu zaman aldırış edilmeyen gözdeki kızarıklığın önemli hastalıkların belirtisi olabileceğini ve körlüğe sebebiyet verebileceğini belirten Atagöz Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Olcayto Çelik, “Gözdeki kızarıklığa ağrı eşlik ediyorsa derhal hekime başvurulmalı” uyarısında bulundu.

Göz kızarıklıkları hafife alınmamalı

Gözde meydana gelen kızarmanın birden çok fazla sebebe dayandığını söyleyen Çelik, “Konjoktivit olarak adlandırılan göz içi kızarıkları, göz damarlarının genişlemesi ile meydana gelir. Kırmızı göz reaksiyonlarinı keratit yani kornea dokusu iltihaplanması, üveit, alerji, göz kuruluğu ve glokom olarak sınıflandırabiliriz. Bunlardan bazıları birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçiyorken bazılarında ise görme kaybına sebebiyet verebiliyor” dedi.
Göz tansiyonunun tehlikeli ve sinsi bir hastalık olduğuna, çoğu zaman belirti vermediğine özellikle değinen Çelik, “Göz tansiyonunda kızarıklık ile birlikte ağrı da hissediyoruz. Kızarıklık iki üç gün içinde geçmez ise muhakkak bir göz hekimine başvurmalarını ve muayene olmalarını tavsiye ediyoruz. Kızarıklığın yanında ağrı şikâyeti de varsa bu süreyi bile beklemeden derhal hekime müracaat etmelerini önemle tavsiye ediyoruz. İhmal edilirse körlüğe kadar giden sonuçlar yaşanabilir” diye konuştu.
Çelik, eğer kontakt lens kullanılıyorsa ve gözde kanlanma varsa bu kanlanma ve kızarıklığın keratit denilen tehlikeli hastalıkların belirtisi olabildiğini de belirtti. Çelik, bu yüzden hastaların vakit kaybetmeden bir göz hekimine müracaat etmesi gerektiğini vurguladı.