Ege Göztepe paramparca

Göztepe paramparca

22.03.2017 - 03:16 | Son Güncellenme:

Fatih Tanfer, İsmail Özelçinler, Mehmet Demirtaş ve Bülent Buda günün spor olaylarını değerlendirdi

Göztepe paramparca

Şampiyonluk parolasıyla çıktığı yolda ligin ilk yarısını lider bitiren sarı kırmızılılar, ligin ikinci yarısı hayal kırıklığı yaşattı. Üst üste Elazığspor, Ümraniyespor ve son olarak Eskişehirspor yenilgisiyle Süper Lig potasından çıkan Göztepe, 40 puanla beşinci sıraya yerleşti adeta darmadağın oldu

Haberin Devamı

Bülent Buda: Teknik adamların oyuncu seçimlerine ilişkin; yorum ya da eleştiriyi öyle sık yeğlemem. Göztepe’de kart cezalıları var evet... Ama çok seçenekli, geniş bir futbolcu yoğunluğu da var. Eskişehir’de yapılan seçim için bir-iki diyeceğim olacak. Emre Can savunma göbeğinde, Leo solbek, önünde Canberk. Amaç neydi, kavramakta zorlandım. Üstüne bir de Sinan ilk onbirde. Kulübede oturanlar Umut, Mura, Hakan! Zincirleme hatalar sonrası 4 gol. Karşılığında gösterilen tepkinin kalitesi nedir? Oyuna, hamlelere gelince. Tren kalkmış, epey yol almış, hatta göz eriminden uzaklaşmıştı. Şimdi, bir hafta boş ve sonra Giresun. Kazanamazlarsa, korkarım ve de elbette çok üzülürüm. Play Off’a bile kalamazlar.

Haberin Devamı

Sistem belli değil

Fatih Tanfer: Göztepe’yi Eskişehir deplasmanında maç boyunca üzülerek izledim. Maalesef oyuncular kafa olarak bitmiş. Sistemin ne olduğu belli değil. Defans her maçta olduğu gibi hata üstüne hata yapıyor. Forvette hiç etkinlik yok. Böyle bir oyunun 4-0’lık bir skorla sonuçlanması da kaçınılmazdı. Bu kadar inançla hiç bir masraftan kaçınılmadan kurulan fedakar yönetim ve vefakar seyircinin sevgisinin de ilave edildiği bu takım, maalesef karşılığını veremedi. Futbolu güzel yapan umudun hiç bitmemesidir. Yine Polyanacılık yapalım. 9 maç kaldı. İkinci Sivas’la 3 puan fark var. Rakiplerinin de çok zor maçları olduğu düşünülürse, tek yapılacak Giresun maçı ile birlikte ayağa kalkmak ve 4-0’dan sonra bile nasıl taraftar olduğunu Türkiye’ye gösteren seyircisine layık olmak zorundadır. Yılmaz Vural’ın gelmesi bekleniyor. Yılmaz Hoca renkli kişiliği ve sosyal hayattaki etkinliğiyle tanınır. Bu artı özelliklerini kalan 9 maçta takımın üzerindede gösterirse Göztepe hakettiği yere gelir.

Dağıldılar

İsmail Özelçinler: Haftalardır zorlanan, taraftarının beklentisinden uzak bir Eskişehir karşısında adeta dağıldılar. Tamam, Halil gibi hücum gücünü artıran, rakip defansı hırpalayan bir futbolcusundan yoksundu Göztepe. Ama bir takım asla bir futbolcuya endeksli değildir. Kısacası, Göztepe sezon başından beri bir türlü takım oyununu sahaya yansıtamadı. Sadece; yönetimin, taraftarın ve Göztepe isminin varlığıyla karşı takımlara üstünlük sağladılar. Bir haftalık ara belkide Göztepe’ye ilaç gibi gelecek. Tek İnansınlar, kenetlensinler ve taraftarlarıyla bütünleşerek sahaya çıksınlar.

Haberin Devamı

Şaha kalkın!

Mehmet Demirtaş: Göztepe’nin Eskişehirspor karşısında saha dizilişine bakınca ve yapılan 3 oyuncu değişikliğini görünce Okan Hoca zaten bu maçın kendisi için son maç olduğunu sahada beyan etmişti. Burada suçlu sadece Okan Buruk değil. Şampiyonluğa inanan koca yürekli taraftar karşısında sahada inanmayan ruhsuzlar topluluğu var. Sevgili Başkan eminim ki oyunculara gereken cevabı verecektir, vermelidir de. 12 günlük ara var. Yılmaz Vural’ın gelmesiyle birlikte gecesine gündüzüne katıp daha fazla çalışıp Giresunspor maçında şaha kalkmış bir takım görmek istiyoruz. Umudumuz bu yönde