Ege Halk, oyun kurucu olacak

Halk, oyun kurucu olacak

04.03.2017 - 05:27 | Son Güncellenme:

Delican, halkın devletle ilişkisini, doğrudan halk iradesi üzerinden biçimlendiren Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin oyun kurucu olarak da halkı tayin ettiğine dikkat çekti

Halk, oyun kurucu olacak

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; mahalle temsilcileri ile birlikte alana indi. İzmir’in her mahallesinde, her eve girerek, İzmirlilere “Bir ‘evet’le neyin değişeceğini” birebir anlattıklarını söyleyen Delican; halkın devletle ilişkisini, doğrudan halk iradesi üzerinden biçimlendiren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin oyun kurucu olarak da halkı tayin ettiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Neye evet, neye hayır

İş dünyasından, işçi ve memurlara; kadın ve gençlik yapılanmalarından mahallelerin kanaat önderlerine kadar her kesimle biraraya gelmeyi sürdüreceklerini kaydeden Başkan Delican, “İzmir’in duyarlılıklarını biliyor ve önemsiyoruz. Evet derlerse neyin değişeceğini, aslında millete ‘hayır’ dedirtmek isteyenlerin, yalan yanlışlarını ayrıntıları ile anlatıyoruz” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne hayır demeyi düşünenlere seslenen Delican, şöyle konuştu: “Gerçek bir kuvvetler ayrılığına, yürütmenin yani hizmet veren organların daha güçlü hale gelmesine, hukukun üstünlüğüne hayır denir mi? Yani millete diyorlar ki; oyunu siz kurmayın!”

“Alenen yalan”

Delican: “‘Hayır’cı cephenin alenen yalan olan bir iddiası da şu; Cumhurbaşkanı hakim ve savcı atayacak diyorlar, yargıyı tekeline alacak diyorlar. Cumhurbaşkanı’nın şuan yargı üzerinde ne tasarrufu varsa, yeni sistemde de o kadar olacak.”

Yazarlar