Ege Havuz bitiyor, sırada cimnastik salonu var

Havuz bitiyor, sırada cimnastik salonu var

26.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bornova’da spor yatırımlarını sürdüren Başkan İduğ, “Sosyal ve kültürel tesislerdeki atıl alanlar da salonlara dönüşüyor” dedi

Havuz bitiyor, sırada  cimnastik salonu var

Sporda ilklerin kenti olan Bornova, Bornova Belediyesi’nin yatırımları ile tesis zengini oluyor. Çamdibi’ndeki yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun yapımı hızla sürerken, ilçenin dört bir yanındaki kültür merkezleri ve sosyal tesisler içinde etkin olarak kullanılmayan alanlar spor salonuna dönüştürülüyor. Emektar Bornova İlçe Stadı da yapılacak düzenlemelerle bambaşka bir görünüme kavuşuyor. Tüm bunlara ek olarak tüm branşlara uygun şekilde hizmet verecek bir cimnastik salonu yapılması planlanıyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sporda ilklerin kenti olan Bornova’yı sporun her branşında daha yukarılara çıkarmayı, daha fazla Bornovalı’ya spor yaptırmayı hedeflediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Yüzde 80’i tamamlandı

Başkan Mustafa İduğ’un adaylık döneminde verdiği ilk sözlerden olan Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu inşaatının yüzde 80’lik kısmı tamamlandı. Gaziosmanpaşa Mahallesi 5499/1 Sokak’taki tesis yakında hizmete girecek. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere toplam 3 kat olarak inşa edilen havuz toplam 4 bin 100 metrekarelik alana inşa ediliyor. İdari ofisler, yarı olimpik havuz, soyunma odaları, antrenör odası, ilkyardım odası, kadın, erkek ve engelli tuvaletleri yer alacak. 520 metrekarelik birinci katta ise temel cimnastik eğitiminin de verileceği spor salonu, kafeterya, 100 kişilik seyirci terası da yer alacak.

Kadınlar ücretsiz yararlanabiliyor

Atatürk Mahallesi Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi içindeki nikah salonu fitness ve pilates salonuna dönüştürüldü. Altındağ Kandere Parkı içindeki yenilenen iki katlı katlı binanın ikinci katı da aerobik ve pilates salonu olarak düzenlendi. Doğanlar Mahallesi’ndeki Aysel Bayraktar Kültür Merkezi bünyesindeki ve Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Sosyal Tesisleri’nin ikinci katı da salona dönüştürülüp bölge halkının kullanımına sunulacak. Bornovalı kadınlar, saat 18.00’a kadar salonlardan ücretsiz yararlanabilecek. Ayrıca yeni Cimnastik Salonu Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun yakındaki 4 bin metrekarelik alana yapılacak.