Ege Hayat verin!

Hayat verin! 

04.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de akciğer nakliyle sağlığına kavuşan Cihat Akın (57) ve nakil için uygun akciğer bekleyen Mustafa Saylık (56) 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası öncesi, herkese ‘organ bağışçısı olun’ çağrısında bulundu.

Hayat verin

“Nakil öncesi ölü gibiydim” diyen Akın, “Hasta olduğum dönemlerde tuvalete bile gitmekte zorlanıyordum. Günün büyük bölümünü solunum destek cihazına bağlıydım. Nakilden sonra yaklaşık 3 hafta içinde desteksiz merdiven inip çıkmaya başladım. Kendimi 18 yaşındaymış gibi hissediyorum. Vatandaşlarımıza çağrım, bağışçı olmaları. İslamiyet’e de uygun bağışçı olmak” dedi. Akciğer nakli bekleyen Saylık ise, “Uygun bir organın çıkması, benim için çok anlam ifade ediyor. Çünkü şu an konuşurken bile zorlanıyorum. Tüm temennim bağışçıların çoğalması. Bir bağışçı bana hayatımı geri verecek” diye konuştu.
Eyleme geçilmeli
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pervin Korkmaz da, “Ülkemiz bu konuda çok anlayışlı ancak eyleme geçilmiyor. Bunu eyleme dökersek nakil sırasındaki on binlerce insanın hayatını değiştirebiliriz” dedi. l KADİR ÖZEN DHA