Ege Hazır giyimcilerden Avrupa hamlesi

Hazır giyimcilerden Avrupa hamlesi

01.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) en çok ihracatın gerçekleştirdikleri Avrupa pazarından bile çok düşük pay alındığını belirterek, bu pazardaki ihracat rakamlarını daha da artırmak için harekete geçti.

Hazır giyimcilerden Avrupa hamlesi

İzmir’de Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ev sahipliğinde gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında Avrupa pazarı için pazarlama yönünü güçlendirici, bu konudaki eksikleri giderici çalışmalara ağırlık verilmesi kararı alındı.
İhracata ortak akıl katkısı
Dünyada pandemi sonrasında tedarik zincirinin değiştiğini ve Türkiye’nin Avrupa’ya yakınlığı nedeniyle birçok sektörde avantajlı duruma geldiğini belirten Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, “Sektörü yabancı müşteri ile buluşturacak platformlar oluşturacağız. Bununla ilgili komite kuracağız. 2023 yılında Federasyon olarak bu amacımızı gerçekleştirmek için strateji oluşturarak, ilerleyeceğiz” dedi. EGSD Yönetim Kurulu Başkanı ve Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkan Yardımcısı Hayati Ertuğrul ise, “Ortak akıl ile sektörümüzün ihracat payını daha da artırmak için 2023 yılında daha aktif olacağız” diye konuştu.