Ege Hedefimiz, sporun baskenti olmak

Hedefimiz, sporun baskenti olmak

12.08.2018 - 22:05 | Son Güncellenme:

İzmir’in tarihi ilçesi, Tire Belediye Başkanı yaşayan eğitimci, lisanslı basketbolcu, spor hastası, pratik düşünen, hazır cevap esprileriyle dolup taşan dev adam Tayfur Çiçek Tire’yi spor kenti yapmak için kolları sıvadığını belirtti

Hedefimiz, sporun baskenti olmak

Milliyet Ege Spor Müdürü Mehmet Demirtaş ve Spor Yazarları Bülent Buda, Fatih Tanfer ile bir araya gelen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’le Tire’nin spor başkenti olma yolunda yaptığı çalışmaları ve projeleri anlattı. Öte yandan Başkan Çiçek, spora ve sporcuya verdikleri destekten söz etti. Eğitime büyük önem verdiğini belirten Tayfur Çiçek, ‘Bir eğitimci olarak gençleri sadece futbolcu olması için yetiştirmemeli, eğitime, sporun her alanında ihtiyaç var. Bu yüzden Spor lisesi ve Spor Akademisi projelerimiz devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Sözlerine Tire sevdalısıyım diye başlayan Tayfur Başkan, Tire’nin spor başkenti olması için mücadele verdiğini vurguladı ve soruları samimi şekilde cevapladı.

Sevgili Başkan, spor sevginizi hangi sözcüklerle anlatırsınız? Sizin için bir tutku mu?

Spor her zaman hayatımın büyük bir parçası oldu. Ortaokulda spor sahalarında antrenmanlara başladım. O günden beri hayatımın hiçbir döneminde bırakmadım. 20 sene aktif spor yaşantısından sonra antrenör, hakem, yönetici olarak da hep sporun içinde bulundum. Spor hayatımızın her alanını etkiler. Sağlıklı ve mutlu yaşamanın en önemli ve etkili yolu spordur. Bu yüzden spor sevilerek ve ilgi duyularak yapılmalıdır. Spor insanların sosyalleşmesini sağlar. Herşeden öte spor insanın yaşama enerjisini arttırır. O yüzden sporun yeri bende başkadır.

Haberin Devamı

Aileniz spor tutkunuza karşı nasıl bir tepki verdi?

Başta karşı çıktılar tabii. Toplarımı saklayıp, ayakkabılarımı kaldırıyorlardı. Sonrasında baktılar ki çare yok kopamıyorum sahalardan onlar da engel olmadılar. Liseyi bitirdikten sonra İzmir’de Demirspor’la başladım. Sonra Göztepe’de devam ettim. Ege Üniversitesi’nde okul takımındaydım. Yıllarca İzmir’de spor hayatım devam etti.

Spordan hiç para kazandınız mı?

Para kazanmadım sadece Göztepe’de harçlık olarak az bir miktar veriyorlardı. Uçakla maçlara gidiyorduk, otellerde kalıyorduk gençtik tabii o zamanlar yanımıza kâr kaldı bunlar. Bu sayede büyük şehirleri görme imkanımız oldu. Para kazanmadık, insan kazandık. Sosyal çevremiz genişledi, askerliği rahat yaptık. Askerde kurduğumuz takımla şampiyon olduk.

Sporcu kimliğinizi belediye başkanlığınızda uyguladınız mı? Etkileri nasıl oldu?

Uyguladığımız zamanlar tabii ki oluyor. İzmir’in her yerinden durumu kötü olan ailelerin çocuklarını yetiştirmek üzere eğitiyoruz. Çocukları sadece futbolcu olması için de yetiştirmiyoruz, bu tarz eğitimleri yanlış buluyorum. Burada kamp yerleri var. Öğretmenlerimiz mevcut, çocukların öğrenimleri için etüt salonları açacağız. Yemek, temizlik için de personel istihdamında bulunacağız. Hayatları boyunca spor yapamayabilirler, eğitim çok önemli.

Haberin Devamı

Tire’de spor okullarına katılım nasıl?

Belediyemiz, çocuklarımızı, sporu seven sağlıklı bir birey olarak yetiştirmek için her yıl çeşitli branşlarda Kış ve Yaz dönemlerinde spor kursları açıyor. Futbol, Voleybol, Basketbol, Tenis, Taekwondo, Güreş, Fitness, Pilates, Aerobik ve Yüzme gibi birçok dalda konusunda yetkin hocalarımızla çocuklarımıza hizmet sunuyoruz. Şu an 1000 civarında öğrencimiz var. Halkımız bunları görüyorda oy veriyor yoksa neden reylerini versinler ki yatan çalışmayan, bir belediyeye, bir adaya.. Bu çalışmalarımızı bire bir kendim takip ediyorum, geziyorum görüyorum. Bunu içimden gelerek yapıyorum. Bu yaşıma geldim alkış için bişeyler yapmadım, hep isteyerek içimden geldiği gibi hizmet verdim.

Türkiye’de bu standartlarda başka ilçe stadı var mı?

Bildiğim kadarıyla yok. Burayı yaparken önce projeyi hazırladık. Sonra Aziz Kocaoğlu ile görüştük. Kendisinin spordan yana olması bizim işimizi daha çok kolaylaştırdı. Çok iş yapabilmek için önce tesis lazım. İzmir takımlarının en büyük sıkıntısı kendilerine ait tesislerinin bulunmamasıdır. İşte bu yüzden bu yola başkoyduk. Fazla değil birkaç yıl içerisinde Tire spor’un başkenti olacak. Baktığımız zaman Türkiye’de futbol takımlarının çoğu ya Antalya’da ya da Afyon’da kamp yapıyorlar. Tire’nin o şehirlerden neyi eksik? Biz buraya bu stadı yaptık. Atıl kalmasına gönlümüz razı değil. İzmir’in yaklaşık 1 yıl daha stat sorunu çözülemeyecek. O yüzden birçok yerde dile getirdim, sizin aracılığınız ile tekrar söylüyorum, Tire Stadı’nın kapısı İzmir kulüplerinin hepsine açık. Otopark sorunumuz yok. Öyle düşünüldüğü gibi Tire-İzmir arası çok uzak mesafede değil.

Haberin Devamı

Tire’yi spor kentine dönüştürmek için projeleriniz olduğu söylediniz, bu konuyu biraz açar mısınız?

Çok uğraşlarımız oldu, en başından beri takımlarımızı iyi yerlere getirebilmek için çabalıyoruz. Başarılar da bunun getirisi oldu. Şampiyonluklarımız da bulunuyor. Zorluklar çektik ama hepsine değdi. Spor lisesi açmak için çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklar, gençler için ilerlemeye ve projeler üretmeye devam edeceğiz. Eğitimin sadece okulda sıralarda değil, sporun her bir branşında tenefüs edilebilir seviyeye getirmek amacımız.