Ege Hedefimiz Süper Lig

Hedefimiz Süper Lig

22.05.2017 - 02:34 | Son Güncellenme:

Altay’ın asıl hedefinin, 5 yıl içinde Süper Lig olduğunu vurgulayan Ekmekçioğlu, öncelikle perşembe günü yapılacak kongreyi beklediklerini, ardından geleceğin planlarını ortaya koyacaklarını söyledi Play Off final maçında, Kocaelispor’u Antalya’da penaltılarla üstünlük sağlayarak yenen ve 2. Lig’e çıkan Altay’da, Başkan Özgür Ekmekçioğlu, “En zor dönemlerde dahi 1 dakika olsun umudumuzu yitirmedik” dedi

Hedefimiz Süper Lig

Altay’da 2. Lig’e çıkma coşkusu devam ederken, siyah beyazlı takımın genç başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Milliyet Ege’nin konuğu oldu. Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş ve Spor Yazarımız İsmail Özelçinler’e son derece samimi açıklamalarda bulundu. Play Off final maçında Kocaelispor’u Antalya’da penaltılarla üstünlük sağlayarak yenen ve 2.Lig’e çıkan Altay’da Başkan Ekmekçioğlu, “Elde edilen başarıyı tüm camia hep birlirke elde ettik. Sadece yönetim değil, teknik heyet, futbolcular ve taraftarların büyük desteği ve özverisiyle bu başarıya ulaştık. En zor dönemlerde dahi 1 dakika olsun umudumuzu yitirmedik” dedi.

Haberin Devamı

Hiçbir zaman yılmadık

Göreve geldiği ilk günden itibaren tek düşüncesinin ve hedefinin 2. Lig olduğunu belirten Başkan Özgür Ekmekçioğlu, gerek takım kadrosunu ve gerek mevcut yönetimini şampiyonluk ve 2. Lig için kurduklarını belirtti, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şampiyonluk ve Play Off kesin hedefimizdi. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza büyük bir inançla başladık. Camiamızda bazı büyüklerimizin yönetimimize karşı bir tereddütü ve inançsızlığı vardı. Bunu çok doğal karşıladım. Çünkü, gerek ben, gerek yönetimdeki birçok arkadaşım ilk kez böylesine büyük sorumluluk taşıyan bir göreve gelmiştik. Ama biz sağduyulu ve anlayışla yolumuza devam ettik. Hiçbir zaman yılmadık ve pes etmedik. Aksine, en iyi şekilde kenetlendik.”

Haberin Devamı

Eleştiriler olacaktır

Sezon başında yaşanan teknik adam değişiklikleri nedeniyle de eleştirildiklerini, ancak her şeyi Altay’ın iyiliği ve başarısı için en doğru şekilde yapmaya çalıştıklarını söyleyen Özgür Ekmekçioğlu, “Eleştirilerden asla rahatsızlık duymadık. Göreve gelirken her şeyi göze almıştım. Tabii ki eleştiriler olacaktır, tabii ki bizler de hata yapacağız. Ama önemli olan eleştirilerin yapıcı olması ve bizlerin de yapılacak her türlü hatadan ders çıkarmasıydı. Ancak, zaman geçtikçe camiada beklenen birlik-beraberlik olayının gerçekleşeceğine de hep inandım ve bunda da yanılmadım” şeklinde konuştu.

Umutsuzluğa kapılmadık

Özellikle ligin ikinci yarısında iyi bir grafik çizdiklerini vurgulayan Başkan Ekmekçioğlu, bu süreçte yakaladıkları olumlu havayla zirve mücadelesi yapmaya başladıklarını, taraftarlarının da muhteşem desteğiyle hedefe doğru ilerlediklerini belirtti, şöyle devam etti: “Evet, bu arada düşüş yaşadığımız dönemler de oldu. İster istemez bu dönemler yaşanıyor. Ama asla umutsuz olmadık, umutsuzluğa kapılmadık. Hedef varsa, hedefe en iyi şekilde ulaşmak için şartlandık. Bunda da başarılı olduk. Bu tam kelimeyle inancın zaferiydi.”

İNANCIMIZI KAYBETMEDİK

İlk hedeflerinin şampiyon olarak 2. Lig’e çıkmak olduğunu, ancak yaşanan bazı talihsizlikler sonucunda Play Off’a kaldıklarını ve 2 etaplı bir geçişle hedeflerine ulaşmak için mücadele ettiklerini belirten Özgür Ekmekçioğlu, “Play Off’ta ilk rakibimiz Çorum Belediyespor oldu. İlk maçımızı deplasmanda oynadık. Çorum’da yaşanan tatsız ve sportmenlik dışı davranışlar nedeniyle 90 dakika sonunda sahadan 2-0 yenik ayrıldık. Maç sonrası soyunma odasına girdim. Futbolcularıma turu geçeceğimizi kendilerinin de inanmalarını söyledim. İşin güzel yanı buna sadece Altay değil, tüm İzmir inandı. Nitekim İzmir’de oynanan maçın normal süresini 2-0 kazandık ve maç uzatmaya gitti. Uzatmada da attığımız 2 golle maçı 4-0 kazandık ve finale kaldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Amacımıza ulaştık

Antalya’da, Kocaelispor’la oynayacakları final maçı öncesi, öncelikle psikolojik olarak maça iyi hazırlandıklarını vurgulayan Başkan Özgür Ekmekçioğlu, işlerinin kolay olmayacağını, Kocaelispor’un da son derece kaliteli ve güçlü bir ekip olduğunu çok iyi bildiklerini söyledi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bilinçle iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Yönetim-teknik heyet-futbolcularımız ve taraftarlarımız bu zorlu final maçı öncesi adeta tek yürek olduk ve kenetlendik. Nitekim maçta 1-0 yenik duruma düşmemize rağmen, bir dakika bile oyun disiplininden kopmadan 1-1’lik beraberliği yakaladık. Bir de penaltı kazandık ama değerlendiremedik. Buna rağmen moralimizi asla bozmadık. Uzatmada da sonuç değişmeyince penaltılara geçildi. Bildiğiniz gibi penaltılar sonucunda maçı 6-5 kazandık şampiyon olduk ve 2. Lig’e çıktık. Unutmadan şunu da belirtmek isterim. Buradan, Çorum ve Kocaeli maçlarında bize destek veren tüm İzmirliler’e ve diğer İzmir takımlarımızın taraftarlarına da, verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kongrede adayım

25 Mayıs Perşembe günü yapılacak olan Altay Kulübü’nün kongresinde, yeni dönem için yine aday olduğunu vurgulayan Özgür Ekmekçioğlu, “Altay’da en zor günleri geride bıraktık. İlk kez başkanlık yaptığım dönemde bizlere destek olan tüm Altaylılar’a teşekkür ederim. Tabii ki hatalarımız da olmuştur. Ama önemli olan bu hatalardan ders çıkarmaktır. Her türlü eleştiriye de açığım. Tek hedefim Altay’ın başarılı olması, layık olduğu yerlere gelmesidir. Şu an da başka bir aday var mı yok mu bilemem. Ama demokrasinin gereği, Altay’a hizmet için herkes aday olabilir. Önemli olan Altay’ın iyi ve layık olduğu yerlere gelmesidir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kimseyle görüşmedim

Kongre öncesi şu ana kadar ne hocayla ne de futbolcularla görüşmediğini söyleyen Başkan Özgür Ekmekçioğlu, kongreyi beklediklerini belirtti, şöyle konuştu: “Kongre olmadan, tekrar başkanlık görevini almadan yapılacak görüşmelerin bir değeri yok. Ancak, eğer genel kurul sonrası tekrar başkan seçilirsem, en kısa zamanda transfer ve kadro çalışmalarına da hemen başlayacağız. Yeri ve zamanı gelince en iyi şeyleri ortaya koyacağız. Öncelikle de idari ve mali konularda düzlüğe çıkmak ilk hedefimiz olacak. Toplamda 1 milyon liraya yakın borcumuz var. Bu borcu ödeyip, transfer yasağını kaldırmak ve kadronun iskeletini korumak için özveriyle çalışacağız.”

Altay hak ettiği yere gelecek

Bir yurtdışında futbol oynayan ilk profesyonel futbolcu Vahap Özaltay'ı yetiştiren Altay, Süper Lig'in geleceğine de damga vurmak için emin adımlarla geri dönüş yolunda... Türkiye Kupası'nda 7 final oynayıp 2 kez kupayı müzesine götüren bu köklü çınar, yıllar sonra alıştığı mertebede: Şampiyonluk kürsüsü... Mustafa Denizli, Sebahattin Erbuğo, Tanzer Sencer, Zinnur Sarı, Zafer Bilgetay (Zagor), Erdi Demir, Hayrettin Demirbaş, Turgut Uçar, Reha Kapsal, Ümit Kayıhan gibi efsaneleri Türk futboluna kazandıran Altay, önümüzdeki yıl TFF 1. Lig'e çıkmak için mücadele edecek.