Ege ‘Hepimiz eşitiz’

‘Hepimiz eşitiz’

17.03.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Proje tanıtım toplantısında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, “Hepimiz eşitiz. Muğlayı ortak akılla yöneteceğiz” dedi.

‘Hepimiz eşitiz’

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Muğla’da düzenlenen toplantıda projelerini açıkladı. Muğla kent vizyonunun uluslararası hedeflere atıfta bulunarak şekilleneceğini söyleyen Aras, “Bu hedefler arasında yoksullukla mücadele, iyi bir eğitim, nitelikli sağlık hizmetlerine erişim, toplumsal cinsiyet eşitliği, temiz ve yeterli su, temiz enerji, yağmadan uzak ekonomik büyüme, iş ve endüstriyel yenilikler, yaşanabilir ve çağdaş şehir Muğla gibi hedefler bulunmaktadır. Bu hedefleri ortaya koyarken üzerinde durduğumuz en temel ilke ‘eşitlik’ ilkesidir. Bu ilkeyi Muğla’da yaşatağız” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Göreve geldiğinde tüm paydaşlarla ortak çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Aras, “Tanımlanmayan her süreç ve çözüm problemden daha bir büyük bir sorun olarak karşımıza çıkacaktır. Bu sebeple 1 Nisan itibariyle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde tüm paydaşlarla süreçleri koordine edecek, tüm sorunları ve çözüm önerilerini teknik olarak değerlendirecek, uluslararası kuruluşlarla temas halinde olacak bir ‘Planlama Ajansı’ kuracağız. Aklımıza ilk geleni değil, ortak aklın ürettiği evrensel çözümleri hayata geçireceğiz” dedi.