Ege Her şey bir gülümseme için

Her şey bir gülümseme için

11.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dokuz Eylül Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Törün Özer, “Çingene Kızı” ile başlayan mozaik tutkusuyla harika eserlere imza atıyor.

Her şey bir gülümseme için

Mozaiğe olan ilgisinin 14 yılını geçirdiği Diyarbakır’dan ayrılacağı 2012 yılında başladığını belirten Prof. Dr. Özer, “Ayrılmadan önce Gaziantep’teki Zeugma Müzesi’ni gezerken Çingene Kızı mozaiğine aşık oldum. Bir replikasını almak için bakırcılar çarşısına gittim. Uygun fiyata bulamayınca da ‘kendim yapacağım’ dedim. Mozaik hikayem böyle başladı. 25 günde çingene kızını kendi ellerimle yaptım. Şu an 25 farklı mozaik eserim var” dedi.
Ortodonti ve mozaiğin benzer işler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özer, “Ortodontik tedaviler de uzun sürer, mozaik eserler de. Her ikisinde de daha en baştan sonunu hayal edebilirsin. Hevesle ortaya çıkacak güzellikler için hiç durmadan çalışırsın” diye konuştu.
Törün Özer, hastalarının teşekkürü ve eşi Prof. Dr. Senem Özer’in eserlerini beğenisiyle en mutlu dakikalarını yaşadığını belirterek, “Aslında ben her ikisinde de o güzel gülüşü seviyorum. İnsanlara dokunmayı, hem kendimi hem çevremi mutlu etmeyi, güldürmeyi seviyorum, mutluluğu seviyorum” dedi.

Yazarlar