Ege Her turist Aydın’da 10 bin $ bırakacak

Her turist Aydın’da 10 bin $ bırakacak

25.03.2017 - 06:09 | Son Güncellenme:

Orman Bakanı Eroğlu, Aydın ve ilçelerinde halkla buluştu, yaptıkları yatırımları anlattı. Aydın’ı, doğa turizminin merkezi yapacaklarını söyledi, “Proje hazır” dedi

Her turist Aydın’da  10 bin $ bırakacak

Aydın’da çeşitli ziyaretlerde bulunup, açılışlara katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ildeki doğal alanları turizme açacaklarını belirtti, “Burada tabiat turizmini canlandıralım, zengin turistleri buraya çekelim diye bir düşüncemiz var. Master planı hazırlandı. Zengin turistlerin gelip, her turistin en az 10 bin dolar bırakacağı bir projemiz var” dedi.

Eroğlu, Aydın’da ilk olarak Devlet Su İşleri (DSI) 21. Şube Müdürlüğü’nde kahvaltıda muhtarlarla bir araya geldi. Ardından Valiliği ziyaret eden Eroğlu’nu AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz ile Vali Ömer Faruk Koçak ve daire amirleri karşıladı. Karşılamada kendisine çiçek veren kız çocuğuna Eroğlu, “Sen çok güzel bir kızsın. Bu çiçeği ben de sana vereyim annene götür, benden de selam söyle” diyerek geri verdi. Eroğlu’na Vali Koçak da yörede yetişen incir ve kestanelerden hediye etti.

‘Aydın çağ atlayacak’

Aydın’a geçen yıl sonuna kadar kendi bakanlığı döneminde 4 milyar 625 milyon lira yatırım yapıldığını belirten Eroğlu, yatırımların yeni yapılacak projelerle birlikte 5 milyar lirayı bulacağını söyledi. Eroğlu, “Hazırladığımız projelerle Ayın çağ atlayacak” dedi.

Haberin Devamı

Çiçek takdim etti

Çerçioğlu, Aydın’da yoğun ilgi gören Çanakkale 1915 savaş malzemeleri müzesini Çine’de açtı. Sergi açılışından sonra aynı gün ilçede programı olan Eroğlu’nu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile birlikte karşıladı. Eroğlu, hediye edilen çiçeği, kendisini karşılayan Çerçioğlu’na takdim etti.