Ege Hırsızlar bıktırdı

Hırsızlar bıktırdı

29.04.2018 - 22:37 | Son Güncellenme:

İzmir’de son bir ay içinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait 150 ızgara ve baca kapağı çalındı Belediye, Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle bu ürünlerin satıldığı hurdacılar denetime alındı.

Hırsızlar bıktırdı

İzmir’de, yaya üst geçitlerindeki yürüyen merdiven ve asansörlerin motor aksamları, BİSİM bisikletleri, Saat Kulesi’nin muslukları, tramvay hatlarındaki sulama tesisatları, uyarı panoları, banklar, alt geçit üstündeki krom korkuluklar, ağaç sırıkları, spot ışığı ve kablolar, kentte yaşanan hırsızlık ve vandalizm eylemlerinin kurbanı olurken, son dönemde ızgara ve baca kapakları da sıklıkla yerlerinden sökülüp çalınıyor. Mithatpaşa Alt Geçidi’nde yapılan yaklaşık 2 bin 500 lira tutarındaki 10 yağmur suyu ızgara kapağı ve 9 Eylül Meydanı’ndaki havuza yerleştirilen yaklaşık bin TL değerindeki 14 ağızlık aparatı (nozul) da çalınan malzemeler arasında yer aldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların güvenliği ve konforu için yaşama geçirdiği asansörlü-yürüyen merdivenli yaya üst geçitlerine verilen zararlar ise, en çok yaşlı ve engellileri etkiliyor. Maddi değeri çok küçük parçaların çalınması bile üst geçitlerin kullanım dışı kalmasına yol açıyor. Bu olayların önüne geçmek için yürüyen merdiven ve alt geçitlere yerleştirdikleri kameralar sayesinde yaşanan hırsızlıkların sayısının azaldığını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Emniyet Müdürlüğü ve zabıta işbirliğiyle çalıntı malların satılabileceği hurdacılara yönelik sıkı bir denetim başlatıldığını belirtti.