Son dakika ızgara haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ızgara gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ızgara haber sayfamızda...
Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: 'Yağa yağ eklemeyin'Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.
Soda eti yumuşatır mı? Sodalı et kavurma nasıl yapılır?Etin sert olması, özellikle kavurma gibi yemeklerde istenmeyen bir durumdur. Etin lezzetli, ağızda dağılan bir kıvamda olması hem pişirme tekniğine hem de etin kalitesine bağlıdır. Ancak pişirme öncesinde uygulanan bazı doğal yöntemlerle bu süreç desteklenebilir. Soda, halk arasında uzun süredir etin yumuşatılmasında kullanılan doğal çözümlerden biridir. Peki gerçekten işe yarar mı?
Heykellerle dünden bugüne köprüProf. Rahmi Aksungur’un yarım asrı aşan sanat yolculuğunun izini süren retrospektif sergi İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde açıldı. Modern heykel sanatına özgü bir dil geliştiren Aksungur’un eserleri, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü işlevi görüyor.
İddianame tamamlandı! Şimdi hesap vaktiBolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 78 kişinin öldüğü Grand Kartal Otel yangınına ilişkin 13 kişi hakkında 1998’er, 19 kişi hakkında da 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açtı.
İçi yumuşacık dışı çıtır böreğin sırrı sosundaymış! Yufka aralarına bolca sürünEvde yapılan böreklerin en çok istenen özelliği içinin yumuşak, dışının ise fırından çıkmış gibi çıtır çıtır olmasıdır. Ancak çoğu zaman börek fırında kurur ya da tabanı yumuşak kalır. Bu sorunların önüne geçmenin püf noktası ise böreğin sosunda saklı! Yufka katmanları arasına doğru malzemelerle hazırlanan sos sürülerek hem içi yumuşacık kalır hem de dışı tam kıvamında çıtır olur.
Tuz yemeklere ne zaman eklenmeli? Şefler yemeklere göre doğru zamanı açıkladı!Tuz, mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir. Sadece yemeklere tat vermekle kalmaz; aynı zamanda malzemelerin aromasını ortaya çıkarır ve yapısal değişimlere de neden olur. Ancak tuzun ne zaman eklendiği, yemeğin son tadını büyük ölçüde etkileyebilir. Usta şefler, yemeğin türüne ve pişirme yöntemine göre tuz ekleme zamanının değiştiğini belirtiyor. İşte farklı yemekler için doğru tuzlama zamanları...
Diyabet dostu 10 beslenme önerisiÜlkemizde son yıllarda diyabet sıklığı hızla artış gösteriyor. Diyabetli bireylerin yüzde 45-50’si hastalığının farkında bile değil. Diyabet, beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle büyük ölçüde yönetilebilen bir hastalıktır. Özellikle tip 2 diyabet, sağlıklı bir beslenme planı, fiziksel aktivite ve ideal kilo ile kontrol altına alınabilir.
ABD ile ticaret savaşında Çin'in 'gizli' ordusu!Yapay zeka destekli, sanayi üretiminde devrim yaratan fabrikasyon robotlardan oluşan bir 'ordu', Çin'in ABD ile ticaret savaşındaki gizli silahını oluşturuyor. İşte Çin'in en büyük avantajı...
Bilirkişi raporundaki korkunç detay! Kartalkaya'da 78 kişi uykuda ölüme giderken bunlar yaşandıBolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasına ilişkin uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan 189 sayfalık rapor, ihmaller zincirini tek tek ortaya koydu .Elektrikli ızgaranın açık bırakılmasıyla başlayan yangının ardından mutfak personelinin çıkış noktasındaki yangın tüpünü bile kullanmadıkları ortaya çıktı.
Kartalkaya’daki otel yangını 8 dakikada kontrolden çıkmışMeclis Kartalkaya Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, Cumhuriyet Başsavcılığı’na raporunu sunan bilirkişi heyetini dinledi. Yangına ilişkin tespitlerini aktaran Prof. Dr. Servet Timur, Grand Kartal Otel Yangınının dünyada 7’nci büyük otel yangını olduğunu belirtti. Yangının başladığı ana ait restoran içindeki kamera görüntülerini paylaştı.
Yılların köftecisi sırrını verdi! Köfte asla sönmüyorKöfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak ne kadar tarif uygularsanız uygulayın, bazen köfteler pişerken sönüyor, lastik gibi oluyor ya da dağılabiliyor. İşte bu noktada devreye yılların köfte ustalarının sırları giriyor. Usta köfteciller sonunda yıllardır sakladığı püf noktayı açıkladı.
Kebabın yanındaki ilaç! Organların zırhıymış, piyazlık soğana nar ekşisi dökünDüşük kaloriye sahip olmasıyla bilinen ve sote, stir frying, ızgara, buharda pişirme gibi pek çok teknikle sofraya gelen soğan, çiğ olarak da tüketiliyor. Neredeyse antibiyotik ilaçlarını çöpe attıracak kadar faydalı bu besinin en çok tüketilen hali de kebapçıların sır gibi sakladığı tarifte gizli. Meşhur soğan mezesi tarifini ve faydalarını haberimizde anlattık.
İçi pişiyor, dışı yanmıyor! Maharet bıçaktaymış, tavuk kanadı lokuma dönecekMangal başında tavuk kanadı pişirirken yaşanan en büyük sorunlardan biri içinin çiğ kalması ya da dışının yanıp içinin kuru olmasıdır. Ancak 35 yıllık aşçı Mustafa Tekyürek’in paylaştığı bu teknik sayesinde artık mangalda tavuk kanatları tam kıvamında, lokum gibi pişecek. İşte detaylar.
Izgarada pişirmiş gibi oluyor! Fırında kanat pişirirken mutlaka yapınTavuk kanadı, özellikle dışı çıtır içi sulu yapısıyla pek çok kişinin favorisi. Ancak evde fırında pişirildiğinde, restoranlarda ya da mangalda yapılanlar kadar lezzetli olmayabiliyor. Peki, fırında pişirdiğiniz kanatların ızgarada yapılmış gibi olmasını sağlayan püf noktası nedir? İşte doğal yöntemlerle fırında tavuk kanadını mükemmel hale getirmenin yolları!
Tüm evlerin denizi gördüğü mahalle! Eşsiz mimarisiyle dikkat çekiyorBursa'nın Mudanya ilçesindeki Giritli Mahallesi, 1800’lü yılların sonlarında yaşanan yangından sonra, İtalyan mimar Piçiretu tarafından yeniden planlanarak inşa edildi. Antik Yunan mimarı Hippodamos’un geliştirdiği, ızgara planlı mahalle, denize paralel 3 cadde ve bunları dikine kesen dar sokaklardan oluşuyor. Tüm evlerin denizi gördüğü mahalle, 18’inci yüzyıl İtalyan mimarisinin izlerini taşıyarak, zamanının ruhunu koruyor.
Oruç vücudun detoksudurYeşil yapraklı sebzeler ve yeşillik içeren salatalar bol miktarda klorofil içerir. Sahurda ve iftarda klorofil içeren sebze ve salata tüketimi oruçla birlikte arınmayı artırır, bağışıklığı destekler.
Ramazana merhabaRamazanın ilk günü öncesinde, dün çarşı ve pazarlarda yoğunluk vardı. Camilere mahyalar asılırken belediyeler de iftar ve ramazan etkinlikleri için hazırlıklarını tamamladı.
Izgara ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.