Ege İçinde yok yok!

İçinde yok yok!

26.04.2022 - 00:20 | Son Güncellenme:

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 33.5 milyon lirayla hayata geçirilen Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nin kente değer kattığını söyledi.

İçinde yok yok

Mahmut Acaröz -  Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, 33.5 milyon liraya mal olan Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’ni Milliyet’e anlattı. 2. Gündoğan Mahallesi’nde hayata geçen merkezde; 300 kişilik sinema ve konferans salonu ile bekleme salonu, görüşme odası, çocuk faaliyet evi, robotik kodlama, yazılım ve tasarım, akıl ve zeka oyunları, mekatronik, berber ve kuaför, aşçılık ve pastacılık ile dikiş atölyelerinin yer aldığını belirten Avcı, “Son Başbakanımız Binali Yıldırım’ın açtığı Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde yarı yılda çocuk şenlikleri, kültür merkezimizde tiyatro etkinlikleri yaptık. Bir hafta da sinema etkinlikleri düzenledik. Salonumuz 305 kişilik ama her etkinliğimizde 400-500 çocuğumuz ve ailesini ağırladık” dedi. Avcı, “Çocuk Üniversitesi’nde de robotik kodlama, yazılım ve tasarım yapıp, yaptıkları projeleri mekatronik atölyesinde hayata geçiriyorlar” diye konuştu. Geçen yıl 145 milyon lira olan bütçelerini bu yıl 280 milyon liraya çıkardıklarını kaydeden Avcı, “Geçen yıl kendi öz sermayemizle bir GES projesi yaptık. GES ile en azından elektrik maliyetlerimizi düşürmek istiyoruz. 350 bin metrekare kilit parke taşı yaptık, ihalemizi 12 milyon liraya verdik. Bu yıl 400 bin metrekareye çıkarıyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İçinde yok yok

İhtiyaç sahiplerine 14 milyonluk destek

Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) ile ilçede ihtiyaç sahibi ailelere market kartı, giysi yardımı ve belediye arazilerinde yetişen gıda ürünlerini dağıttıklarını vurgulayan Altıeylül Belediye Başkanı, “2021’de 5.5 milyon liralık yardım yaptık bu yıl 14 milyon lira olacağını tahmin ediyoruz. Depolarımızı doldurduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız sıkıntı yaşamadan istediği ürünleri alsın istiyoruz” şeklinde konuştu.