Ege İEÜ ikinci dilde farkını kanıtladı

İEÜ ikinci dilde farkını kanıtladı

30.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, 2. Yabancı dil öğretiminde de farklılığını göstererek, Avrupa’da tanınan uluslararası sınavların yürütücülüğünü üstlendi.

İEÜ ikinci dilde farkını kanıtladı

İngilizce TOEFL, TOEIC,GMAT sınavlarının yanısıra CELI ve TELC sınavları da artık İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından verilecek. Fransızca, Rusça, İtalyanca, Almanca, Portekizce, Yunanca, Çince, İspanyolca ve Japonca’da Avrupa’nın belirlediği hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığı artık İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından verilen sınavlarla test edilecek.


Ekin Koleji’nden tam başarı

İzmir Ekin Koleji’nin 2011 mezunlarının hepsi SBS yerleştirme sonuçlarına göre, daha birinci yerleştirmede, bir orta öğretim kurumuna girmeyi başardı. Bu yıl 59 öğrenci mezun ettiklerini belirten Ekin Koleji Müdürü Yavuz Güneş, tüm öğrencilerin SBS’yea katıldığını ve hepsinin başarılı sonuçlar elde ederek, daha birinci yerleştirmede, tamamının Anadolu ve Fen liselerine yerleştiklerini söyledi. Okul olarak, uzun yıllardır SBS sınavlarında istikrarlı bir başarı yakaladıklarını belirten Güneş, elde edilen başarının gerçek sahiplerinin, kendilerine inanarak bu işe emek veren öğrencileri olduğunun altını çizdi.


İzmir Üniversitesi 2 diploma verecek

İzmir Üniversitesi öğrencilerine, ABD’nin Western Kentucky Üniversitesi, İngiltere’nin Roehampton Üniversitesi, Kanada’nın Thompson Rivers Üniversitesi’nden çift diploma ile mezun olma olanağı sunuyor. İzmir Üniversitesi İşletme öğrencileri, ilk 3 yıllık eğitimlerinin ardından dilerlerse eğitimlerini Roehampton Üniversitesi’nde tamamlayıp çift diploma alabiliyorlar. Ayrıca Bilgisayar Mühendisliği ile Matematik ve Bilgisayar Bilimleri öğrencileri de aynı imkandan yararlanabiliyor.