Ege İhracat yıldızları ödüllerle parladı

İhracat yıldızları ödüllerle parladı

17.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Geçen yıl EİB üyeleri arasında en fazla ihracat yapan firmalar ödüllerini aldı. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ege Bölgesi’nde yapılan ihracatın Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu söyledi

İhracat yıldızları ödüllerle parladı

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) üyeleri arasında 2009 yılında en fazla ihracat yapan firmalar ödüllerini aldı. ‘İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ Hilton Oteli’nde, dün akşam Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de katılımıyla gerçekleştirildi.
Ege Bölgesi’nden yapılan ihracatın Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Çağlayan,
“İzmir deyince akan sular duruyor. İzmir özellikle tarım ihracatında çok önemli değere sahip” dedi.

İhracatta Egelililerin payı büyük
Türkiye ihracatını kriz ortamında 100 milyar doların üzerinde tutmayı başardıklarını vurgulayan Çağlayan, bunda Egeli ihracatçıların büyük payının olduğunu vurguladı. Çağlayan, bu başarıda bir centlik bile ihracat katkısı olan tüm ihracatçıları kutladığını söyledi.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi İzmir’in ihracatta önemli bir yeri olduğuna değinerek “Bu başarı daha sonra dalga dalga diğer illere de yayıldı” diye konuştu.
EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da, 2009 yılında Türkiye’nin 101.6 milyar dolarlık ihracatına EİB olarak 6.5 milyar dolarlık bir katkı koyduklarını hatırlatarak “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023’te 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalayacağımıza inanıyorum” dedi. Yüksek döviz kazandırıcı faaliyetlerinden dolayı bir dış ticaret sermaye şirketine özel birincilik ödülü ve 12 birliğin her birinde ihracatçı veya imalatçı- ihracatçı bazında belirlenmiş en fazla ihracat kaydı olan ilk 3 firmaya da başarı ödüllerinin verileceğini belirten Türkmenoğlu, mutluluklarını paylaşan herkese teşekkür etti.
İzmir Valisi Cahit Kıraçe, ihracatçıların hizmetlerini aksatmadan yürütebilmeleri için tüm bürokratlarının kolaylık sağlayacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

ÖDÜL ALAN FİRMALAR
EİB ÜYESİ EN FAZLA İHRACAT YAPAN DIŞ TİCARET SERMAYE ŞİRKETLERİ: Pergamon-Status Dış Ticaret A.Ş.,
İzmir Demir Çelik San. A.Ş.
SEKTÖRE GÖRE EN FAZLA İHRAACAT YAPANLAR: Alcan Packaging İzmir Gravür Baskılı Karton San. ve Tic. A.Ş., İzmir Demir Çelik San. A.Ş., Lider Deri Ürünleri San. ve Tic. A.Ş., Küçükbay Yağ ve Deterjan San. A.Ş., Osman Akça Tar. Ür. İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş., Üniteks Gıda Tekstil San. Tic. A.Ş., Kaltun Madencilik San. ve Tic. A.Ş., Yaşar Dış Tic. A.Ş, Söktaş Teks. San. ve Tic. A.Ş.,JTI Tütün Ürünleri San. A.Ş., Tukaş Gıda San. ve Tic. A.Ş., Verde Yağ Besin Mad. San. ve Tic. A.Ş.