Ege İhracatçının gözü Shoexpo Fuarı’nda

İhracatçının gözü Shoexpo Fuarı’nda

30.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pandemiye rağmen deri mamulleri ihracatında ivme yakalayan dışsatımcılar 8-11 Eylül günlerinde düzenlenecek Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nı bekliyor

İhracatçının gözü Shoexpo Fuarı’nda

Ege Bölgesi, deri mamulleri ihracatını pandemiye rağmen artırdı. Yılın ilk 7 ayında geçen yıla göre yüzde 20 artışla 90.5 milyon dolarlık ihracata imza attı. İhracatçı bu kez gözünü, dünyanın dört yanından alıcıların geleceği Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’na çevirdi. Nobel Expo tarafından 8-11 Eylül günleri arasında Fuar İzmir’de etkinlik, ayakkabı ve çanta sektörünün devlerini bir araya getirecek. Uluslararası satın almacıların katılımıyla ikili işbirlikleri için kaçırılmaz fırsatlar sunacak.
983.3 milyon dolar
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı (EDMİB) Erkan Zandar, “Shoexpo Fuarı bölgemiz için büyük bir fırsat yaratacak” dedi. Zandar, Türkiye genelinde yılın ilk yedi ayında 983.3 milyon dolar ihracatın gerçekleştiğini belirtti, “Bunun yüzde 10’u bölgemizden gerçekleşti” diye konuştu. Ocak-Temmuz 2021 döneminde Ege’den gerçekleşen dışsatımın 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 20 oranında artış gösterdiğini ifade etti. Bu ivmeyi Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın hızlandıracağını ifade eden Zandar, sözlerini şöyle sürdürdü:
Mobil uygulama
“Shoexpo Fuarı’nın bölgemiz için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Sektörümüzün en büyük eksiği kapasitemizi etkili tanıtım ve pazarlama faaliyetleri ile desteklemek. Shoexpo Fuarı’nın da bölgemizin güçlü üretim ve ihracat potansiyelini tüm dünyaya duyurmada önemli bir mihenk taşı olduğu kanısındayız. Shoexpo sektörümüz için bir değer olarak; yerelde ve globalde sektörümüzün iş ağlarını genişletecek, nitelikli ziyaretçilerle ihracat pazarlarımızı çeşitlendirecek.” EDMİB olarak Shoexpo Fuarı’nda yer alarak sektör temsilcilerini ağırlayacaklarını kaydeden Zandar, ikili iş görüşmelerine zemin sağlayan ‘Turkish Leather Products’ adlı mobil aplikasyonu da yabancı ziyaretçilere tanıtacaklarını vurguladı.