Ege İki fuar birden

İki fuar birden

23.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Modaya yön veren If Wedding Fashion İzmir 2020, hem yurt içi hem de yurt dışından on binlerce profesyoneli fuarizmir’de buluşturdu.

İki fuar birden

Modaya yön veren If Wedding Fashion İzmir 2020, hem yurt içi hem de yurt dışından on binlerce profesyoneli fuarizmir’de buluşturdu. Fuarın yerli ve yabancı katılımcılarla bir moda şölenine dönüşeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer, açılışta yaptığı konuşmada “Gücümüzü İzmir’den dünyaya sunuyoruz. İzmir dünyanın en iyi moda fuarını yapmaya muktedirdir ve bunu yapmaya çok az kaldı.
Bu fuar ile 2020’ye güzel bir başlangıç yapıyoruz” dedi. Fuarda 2020 ile 2021 modasına yön verecek gelinlik, damatlık ve abiye tasarımları sergileniyor. Aynı gün Leather&More-3’üncü Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı da misafirleriyle buluştu.

Haberin Devamı

80 ÜLKEDEN ALICILAR

Moda ve hazır giyim sektörünün ihracatını arttırmak için katma değeri yüksek ürünlere yöneldiğini ifade eden EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, “İzmir ve Türkiye gelinlikleri tasarımı ve kalitesiyle Avrupa ve dünyada aranılır hale gelmiştir. Bu fuar dünyanın önde gelen fuarlarından birisidir. Fuarımızı 2019 yılında 85 ülkeden 21 binden fazla alıcı ziyaret etti. Bu yıl da 80’den fazla ülkeden profesyonel alıcı geliyor” dedi. Ertuğrul, tasarımcıyı teşvik ederek sektöre tasarımcı kazandırmak istediklerini söyledi. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de, fuarın sektörün itici gücü olduğuna dikkat çekerek yalnızca Türkiye’nin değil Avrupa’nın önemli bir fuarı olarak kabul edildiğini dile getirdi.