Ege İKİSİ BİR ARADA

İKİSİ BİR ARADA

25.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Gelişim Koleji’ni çeşitli spor branşlarında zirveye taşıyan öğrenciler, Türkiye’nin ve ABD’nin önde gelen üniversitelerini kazanarak çifte mutluluk yaşadı

İKİSİ BİR ARADA

Akademik başarıyı ön planda tutarak yetenekli sporculara kapılarını açan Gelişim Koleji’nin son dönemde kazandığı 7 Türkiye şampiyonluğu, 3 Türkiye ikinciliği, 1 Türkiye üçüncülüğü ile İzmir’de elde edilen 21 madalyanın altında imzası bulunan öğrenciler, üniversite sınavlarında da başarıdan başarıya koştu. Özellikle basketbol, tenis, yelken, voleybol ve cimnastik branşlarında İzmir ve Türkiye genelinde dereceler elde eden sporculardan 15’i önemli üniversiteleri kazanmayı başardı.
Cimnastiğin altın kızı Nil Ninat, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık, yelkenci Necdet Elmasoğlu South Hampton İş İdaresi, voleybolcu Damlacan Güneyer Bilkent Psikoloji, cimnastikçi Miray Arman ODTÜ Sosyoloji, basketbolculardan Mert Güçlü Michigan Üniversitesi Mühendislik, Can Mumcuoğlu Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği, Mustafa Can Alkanlar Mimar Sinan Üniversitesi Sinema-Televizyon (Türkiye 273.’sü), Ayberk Yunar ise ODTÜ Makine Mühendisliği bölümlerine girdi.
Diğer 7 sporcu da çeşitli üniversitelerin iletişim tasarımı, spor akademisi, ekonometri, iktisat, işletme ve uluslararası ticaret bölümlerine yerleşti. Okul takımının başarılı oyuncularından Atakan Efe Kanman, 9. sınıflarda dönem birinciliğini elde ederken, Yılmaz Kırıklı ise 3. olarak spor ve sınavda zirveye giderlerin izinde olduğunu gösterdi.

Öner gurur duyuyor
Gelişim Koleji Kurucusu Serdar Öner, öğrencilerin akademik kariyerlerinin her şeyin önünde olduğunu; ancak başarılı sporcuların başarılı bir öğrenci olmasını da sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.