Ege Ildırı, festivalle renklendi

Ildırı, festivalle renklendi

04.09.2017 - 02:31 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediyesi’nin ‘9 Durak 9 Deneyim’ projesi kapsamında, bu yıl altıncısı düzenlenen Ildırı Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Ildırı, festivalle renklendi

Çeşme Belediyesi’nin ‘9 Durak 9 Deneyim’ projesi kapsamında, bu yıl altıncısı düzenlenen Ildırı Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Pişisiyle ünlü Seher-Müjdat Timuçin’in sahibi olduğu, ‘Gizli Köşe’, ‘Fatma Gül’ün Suçu Ne?’ ve ‘Hayat Sevince Güzel’ adlı dizilerin çekildiği ev, ziyaretçi akınına uğradı. Seramik sanatçısı Sevim Çınar’ın festival kapsamında düzenlediği seramik atölyesi de ilgi çekti. İzmir Çeşme’de bulunan, 12 Ion kentinden birisi olan, tarihi Erythrai kalıntılarının yer aldığı, Ildırı Mahallesi’nde düzenlenen festivalde, yerel ve geleneksel ürünler ile el emeği hediyelik eşya ve takıların satıldığı stantlar açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ildırılı yerel üreticilere destek olmak amacıyla verdiği stantlarda, Ildırı’da çok miktarda yetiştirilen enginarların konserveleri, onlarca çeşit ev yapımı reçel türü, mübadele döneminde Balkanlar’dan Ildırı’ya gelip yerleşenlerin geleneksel kahvaltılık sosları olan Lutenista, Ajvar ve Pincur da yer aldı. Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, stantları gezdi, esnafa festivale katkılarından dolayı teşekkür etti.
Sokaklarda tur
‘Ildırı sokaklarını keşfedin’ yazılı levhaları gören ziyaretçiler, gün boyunca dar sokaklar ile tarihi tiyatro, Matrone Kilisesi ve Athena Tapınağı kalıntılarının yer aldığı Erythrai’yi gezme fırsatı da buldu.