Ege ‘İmar revizyonu şart’

‘İmar revizyonu şart’

07.06.2017 - 05:43 | Son Güncellenme:

İZMİR’in Konak ilçesi Gültepe semtinde 29 Mayıs’ta hızla bastıran yağmur, cadde ve sokaklarda nehir gibi akarak araçları, çöp konteynerlerini sürüklemiş, ev ve işyerleri sular altında kalmıştı.

‘İmar revizyonu şart’

Çarpık yapılaşmadan kaynaklanan altyapı sorunun çözümü için hareket geçen Konak Belediyesi, iki yıl süren çalışma sonunda imar plan revizyonu hazırlandı.

Donatı alanları artacak

Konak Belediye Meclisi’nde çarpık kentleşmenin önüne geçecek, yapılaşma oranının yüzde 60’tan yüzde 44’e düşürecek, yeşil, eğitim ve sosyal donatı alanlarını artıracak Gültepe revizyon imar planları incelenmek üzere İmar ve kentsel dönüşüm komisyonlarına sevk edildi. Konak Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısında Gültepe imar planları gündeme geldi.

Yapılaşma alanı düşecek

Gültepe semtindeki Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, 26 Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur, Boğaziçi ve Cengiz Topel mahallelerini kapsayan Gültepe Planlama Bölgesi’nin 1/1000’lik uygulama imar planı revizyonu oybirliğiyle İmar ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu’na sevk edildi. Planlarla ilgili Etüt Proje Müdürlüğü bilgi verdi. Ada bazında yapılaşmanın özendirilmesini öngören planlarda yapılaşma alanının yüzde 60’lardan 44’lere düşürülmesi hedeflendi.

Haberin Devamı

‘Uygulama hızlanmalı’

Dere yataklarının yoğunluğunun yanı sıra eğimin de bir hayli fazla olduğu Gültepe’de iskân dışı alan olarak planlarda yer alan bu bölgede yoğun bir nüfusun yaşadığı, gecekondulardan oluşan bölgenin barındırdığı sorunların çözümü için imar plan revizyonu yapılması gerektiğini belirten Pekdaş, “Daha az sayıda insanın, 3-4 parselin bir arada değerlendirilmesinin zorunluluk olduğu fark edildi. Ada bazında yapılaşmayı teşvik ettiren ama asgari koşullarda 700- 800 metrekarelik parsellerle de uygulamayı hızlandıran çözümler önerildi” dedi.