Ege İşadamları Batı’ya sanayiciler Doğu’ya çıkarma yapacak

İşadamları Batı’ya sanayiciler Doğu’ya çıkarma yapacak

11.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmirli işadamları ve sanayiciler, kent ekonomisine dış pazarlarla entegre etmek adına iki önemli organizasyona imza atacak.

İşadamları Batı’ya sanayiciler Doğu’ya çıkarma yapacak

İzmir Ticaret Odası (İTO), 16 Şubat’ta düzenlenecek 9’uncu Türkiye Ege Kıyıları ve Yunanistan Ege Adaları Zirvesi için 200 kişilik heyetle Atina’ya çıkarma yapacak. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ise 14-18 Şubat tarihleri arasında 53 kişilik heyetle Suriye’ye iş gezisi düzenliyor.

Bakan Çağlayan da katılacak
İTO gezisine, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katılması bekleniyor. Bir günlük programda, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen ‘Turkish Fashion Break’in açılışına katılacak Bakan Çağlayan, daha sonra zirvede yer alacak.
Küresel ekonomik krizin aşılmasında çözüm önerileriyle bu bağlamda Türk-Yunan ekonomik ilişkileri ele alınacak. Yunanistan tarafından; Ekonomi, Rekabet ve Denizcilik Bakanı Louka Katseli ile Dışişleri Bakanı Spyros Kouvelis de katılacak.
EBSO Bakanı Ender Yorgancılar; Şam, Humus ve Halep’i kapsayan iş gezisiyle, İzmir-Suriye arasındaki ticari ilişkileri artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Suriye’nin sürekli büyüyen bir pazar olduğuna dikkat çeken Yorgancılar, “Biz de bu pastadan pay almak istiyoruz” dedi.