Ege Isınmada ucuzluk rekoru doğalgazın

Isınmada ucuzluk rekoru doğalgazın

06.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma; doğalgazın en yakın rakibinden yaklaşık yüzde 56 daha ucuz olduğunu ortaya çıkardı.

Isınmada ucuzluk rekoru doğalgazın

Araştırma verilerinde çeşitli enerji kaynaklarının ısınma, sıcak su hazırlama ve pişirme amaçlı olarak konutlarda kullanımı İzmir ili için analiz edildi.
Fark büyük
İZMİRGAZ tarafından yaptırılan analizde 100 metrekare oturma alanına sahip bir ev baz alındı. Doğalgaz ve LPG dışındaki yakıtların analizinde, sıcak su hazırlama ve pişirme amaçlı tüketimin 12 kg’lık LPG tüp kullanımıyla karşılandığı varsayıldı. Araştırma sonuçlarında; Yıllık harcamada 6.082 TL ile LPG (tüp gaz) ilk sırada geliyor. Doğalgaz ise 1.038 TL ile en son sırada. Yani en pahalı yakıt ile en ucuz yakıt arasındaki yıllık gider farkı 5.044 TL’yi buluyor. Araştırmanın sonuçlarına göre doğalgaz, en yakın rakibi olan yerli kömürden yaklaşık yüzde 56 daha ucuz. Isınma, mutfak ve sıcak su giderlerini doğalgazla karşılayanların ceplerinden çıkan para yıllık 1.038 TL’de kaldı.

Haberin Devamı

600 turizmci Travel Turkey’de

İzmir’de 8-11 Aralık 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir 2011- 5. Turizm Fuar ve Konferansı, turizm profesyonellerini buluşturacak. İZFAŞ, Hannover-Messe International İstanbul ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda organize edilen fuar için geri sayım sürecine girildi. Yaklaşık 20 ülkeden ve 50’den fazla şehirden 600’ün üzerinde yerli yabancı firma yer alacak. Özellikle uluslararası ziyaretçilerin büyük ilgi göstermesi beklenen Travel Turkey İzmir’de Türkiye’nin turizm zenginlikleri, farklı destinasyonları yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına tanıtılacak. Fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da çevre ülkelerden çok sayıda satın alıcıya ev sahipliği yapacak.