Ege İstanbul’da ilk üç markadan biri olmak!

İstanbul’da ilk üç markadan biri olmak!

30.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beltur A.Ş. Genel Müdürü Osman Cenk Akın, “Hem İstanbulluları hem de yabancı turistleri heyecanlandıracak yeni imaj ve konseptlerimizle yola devam etmek için çalışıyoruz” dedi

İstanbul’da ilk  üç markadan biri olmak

Modern tasarımı, zengin ve lezzetli ürün çeşitleriyle dikkat çeken Beltur A.Ş’nin Genel Müdürü Osman Cenk Akın, yeni projelerini ve hedeflerini anlattı. “Konsept mekanlarımızla misafirlerimize nefes aldıracağız” diyen Akın, “Ünlü şefleri ağırlamak, resim sergisinden caz konserine kadar sürekliliği yakalayan aktiviteler de yapmak istiyoruz. En büyük amacımız İstanbul’da akla gelen ilk 3 markadan biri olmak” dedi.

Haberin Devamı

- Beltur olarak hangi hizmetleri sunuyorsunuz?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gastronomi ve turizm iştiraki Beltur, Türk ve Dünya mutfağının lezzetlerinden oluşan özel menüleri, sürdürülebilir müşteri memnuniyeti politikası, eğitimli; deneyimli ve güler yüzlü personeliyle, farklı konseptlerde tasarlanmış işletmelerinde konuklarına keyifli bir ortam sunan ve etkinlik yönetimi sektöründe hizmet veren, kaliteli, güvenilir ve saygın bir markadır. Fuar, sergi, konser ve lansman gibi çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi, Beltur A.Ş. tarafından işletilmektedir. İstanbul’un tarihi dokusuyla bilinen köşklerinde, Avrupa ve Anadolu yakalarındaki sahil şeritlerinde, kamu hastanelerinde, metrobüs duraklarında, etkinlik alanlarında, İstanbulluların ihtiyaç duyduğu alanlarda restoran, kafeterya ve plajlarda büfe işletmeciliği Beltur tarafından yapılmaktadır.

Haberin Devamı

- Bu yılki hedefleriniz neler?

Herkesin bildiği ve ulaşabileceği konseptlerin en iyisini yaratma gibi bir hedefimiz var. Klasik mutfak anlayışının yanında çağın gerekliliklerine de ayak uyduran bir anlayışla çalışıyoruz. İstanbulluya yakışan konsept mekanlarımızla tüm İstanbullular için nefes alabilecek bir yer olarak adımızdan sıkça söz ettireceğiz. Mekanlarımızda önemli bir Türk şefini veya bir Türk restoranını belirli bir dönem ağırlayabiliriz ve bu lezzetleri İstanbullular için ulaşılabilir hale getirebiliriz. Aktivite bazında da değişiklik yaratmak istiyoruz. Resim sergisinden caz konserine kadar sürekliliği yakalayan aktiviteler yapmak istiyoruz, çünkü lokasyonlarımız bu etkinlikler için çok uygun. Kısacası kaliteden ödün vermeden fiyat ve kalite dengesini koruyarak hizmet vermeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemlerde deniz ürünleri restoranı ve eski İstanbul mutfağını yansıtan bir restoran açmak gibi hayata geçirilecek projelerimiz de var. Eski İstanbul mutfağını günümüz tekniklerine de uyarlayarak bu mutfağı öne çıkaracak bir konsept yaratabiliriz. En azından Türk mutfağı açısından bir misyon üstleneceğiz. Hem İstanbulluları hem de yabancı turistleri heyecanlandıracak yeni imaj ve konseptlerle yola devam etmeyi hedefliyoruz. En büyük amacımız İstanbul’da akla gelen ilk 3 markadan biri olmak. Kasırlar, sahil kafeler, hastane kafeler, park içi büfeler, İstanbul’un gözde plajları ve ‘gezgin lezzetler’ isimli gezici karavanları ile pek çok şubeye sahip olan Beltur’un lokasyon bazında ince detaylarla farklılıklarını sağlamaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

İstanbul’da ilk  üç markadan biri olmak
‘Karavan sayımız artacak’

- Yeni mönü ve konseptleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Mönü ve konsept bizi en heyecanlandıran konuların başında geliyor. Mönülerimizi gözden geçirdik. Vejetaryen ürün ve glütensiz beslenmek isteyenler için kurabiye ve makarna entegre ettik. Ayrıca mevsimine göre ürünler ve yeni tatlar da ekledik.

- Geçen yıl hayata geçirilen Gezici Beltur karavanı sayısı ve lokasyonlarında artış planlıyor musunuz?

Şu an 12 karavanımız var. “Gezgin Lezzetler” ismini verdiğimiz karavanlarımız tüm etkinlik alanlarında, parklarda, bahçelerde, meydanlarda, İstanbulluların başını çevirdiği her yerde olmaya ve hizmet vermeye devam edecek. Karavan sayımızı ilerleyen dönemlerde arttırabiliriz. Beltur kalitesi bundan sonra tüm İstanbulluların ayağına gidecek.

Haberin Devamı

- Bir de fuar alanları mevcut... Bu konuda da bilgi alabilir miyiz?

10 bin m² kapalı alana sahip Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, etkinlik, festival, panel, lansman, fuar, yarışma, konser, basın toplantısı, turnuva, kuruluş, yıldönümü, çalıştay, kurum içi etkinlikler, sergi, konferans, sempozyum, seminer, eğitim, gala, nikah organizasyonu, bayi toplantısı, düğün yemeği organizasyonu, sponsorluk aktivitelerinin yanı sıra hizmetleri verilmektedir. Etkinlik alanı 3’e bölünebilen ve ayrı ayrı kullanılabilen merkezimizde, A salonu 3 bin 433 m², B salonu 2 bin 978 m² ve C salonu 2 bin 977 m² büyüklüğündedir. Etkinlik alanı ile birlikte kullanılabilen 3 adet fuaye bulunmaktadır. Ana giriş fuayesi 802 m², B fuayesi 450 m², C fuayesi 450 m²’dir.
Ayrıca yine köşk ve kasırlarımızda düğün, kına, nişan gibi davet organizasyonlarının yanı sıra mezuniyet yemekleri, workshop, lansman, doğum günü partileri, baby shower, dizi, reklam katalog çekimleri, iftar yemekleri, seminerler de yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Birbirinden özel kafeler

Beltur Kafe: Yıldız Parkı içerisinde bulunan ve “Yeşil Sera” olarak bilinen mekanı Beltur Kafe’ye dönüştürerek misafirlerine Türk kahvesinden, yüzde yüz Arabica çekirdeklerinden oluşan Latin Amerika’nın üç bölgesinden harmanlanmış espresso’lara kadar değişik kahve çeşitleri sunabileceğimiz bir mekana çevirdik. Çatısı dahil tamamı camla çevrili olan Beltur Kafe’de İstanbullular istedikleri konseptteki kahvelerini yudumlarken dinlenebilecekleri ve hoşça vakit geçirebilecekleri bir alan haline getirdik.

Beltur Burger: Yine Pendik’te bulunan noktamızı Beltur Burger konseptine çevirdik. Menüsüne 18 hamburger çeşidi ekledik. Vejetaryen beslenen misafirler ve çocuklar için de güzel ürünler ekledik. Ayrıca Gazhane Kültür Merkezi’nde de bir şubemiz açıldı. Beltur olarak kaliteden ödün vermeden uygun fiyatlarla hizmet vermeye devam edeceğiz. Çünkü biz İstanbul’daki herkesin, 16 milyon İstanbullunun Beltur’uyuz. Mutfağımızda modernle klasik anlayışı harmanlayarak çalışıyoruz. Yakında herkes Beltur adını daha sık duyacak.

Beltur Dondurma: Muhteşem yeni konseptimiz olan dondurmayı geçtiğimiz günlerde Gastro Show’da görücüye çıkardık. Temmuz ayında ilk şubesiyle Kadıköy Hasanpaşa’daki Gazhane Kültür Merkezi’nde hizmete sunulmuş olan konsept için ünlü şef ve gastronomi yazarı Elif Edes Tapan rehberliğinde özel bir dondurma ve krep mönüsü hazırlandı, BELTUR şeflerine eğitim verildi.

Mönüde İstanbul vurgusu

BELTUR’un yeni konsepti için hazırlanan özel mönüde İstanbul vurgusu dikkat çekiyor. Dondurma kuplarında, İstanbul’un bilindik semtlerinin isimleri kullanılıyor. Üstelik isimlerin kullanılan malzemeyle ilgili olmasına da dikkat edilmiş. Örneğin, çikolatasıyla meşhur Beyoğlu’nun adı çikolata ağırlıklı dondurma kupuna verilirken, acıbadem kullanılan kupa da Acıbadem ismi verilmiş. Ayrıca Arnavutköy, Adalar ve Eminönü gibi semtlerin isimleri ile sunulan dondurmalar da lezzet yolculuğunuza eşlik edecek.