Ege İTO’da 125’inci yaş gururu

İTO’da 125’inci yaş gururu

19.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası’nın kuruluş yıldönümü, sempozyumla kutlanacak. Oda’nın, tarihi misyonu konuşulacak, kent ticaretine katkısı ve İzmir’in gelecekte oynayacağı rol de masaya yatırılacak

İTO’da 125’inci yaş gururu

İzmir Ticaret Odası’nın (İTO) 125’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle, 2 Aralık Perşembe günü, “125’inci Yıl Sempozyumu” düzenlenecek. İlk bölümde, “İzmir Ticaret Tarihi’nin Canlı Tanıkları” başlığı altında; Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, İzmirli eski işadamı ve yazar Hanri Benazus, Çimentaş Kurucu Üyesi Öner Akgerman, eski İTO Başkanı Sabri Tanık ve DEÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Serçe konuşacak.
İkinci bölümde ise “Türkiye ve Dünya Ekonomisinin Değerlendirilmesi ve Gelecek Öngörüleri” konu başlığı altında; Dünya Bankası Asya Bölgesi eski Baş İktisatçısı ve Hindistan Masası Direktörü Oktay Yenal, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Toprak ve Garanti Bankası eski Genel Müdürü ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Öngör konuşma yapacak. “Türkiye Ekonomisinde İzmir’in Gelecekteki Rolü”nü ise Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Gökçe ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman’ın değerlendirek.
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, etkinlikte sadece dünün değil, bugünün de değerlendirileceğini, İzmir’in yerini, gelecekteki rolünü masaya yatıracaklarını söyledi, şöyle dedi:

Geleceğe ışık tutacak
“Bu bizim için çok önemli. Çünkü odamız, köklerinden aldığı güçle her zaman İzmir iş dünyasının deniz feneri gibi tüccarların yolunu aydınlatmıştır. Sempozyumun, dünya kenti olmayı hedefleyen güzel İzmir’in ve kentin öncüsü İzmir Ticaret Odası’nın geleceğine de ışık tutacağına inanıyorum.”