Ege İyilik taçlandı!

İyilik taçlandı!

22.10.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Torbalı Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin İyilik Kulübü projesi, Eğitimde Başarılı Örnekler Yarışması’ndan ödülle döndü.

İyilik taçlandı

İzmir Torbalı Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Eğitimde Başarılı Örnekler Yarışması’nda “Değerler Eğitimi” dalında İyilik Kulübü projesiyle Türkiye birincisi oldu. Törende; Okul Müdürü Ahmet Subaşı, proje koordinatörü sosyal bilgiler öğretmeni Bilal Pektezel ve matematik öğretmeni Ümit Emre Oçak ödüllerini, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’den aldı. Pektezel, projeleriyle değerler eğitimi sürecinin daha kolay ve eğlenceli şekilde yürütüldüğünü, öğrencilerin okula karşı aidiyet hislerinin arttığını ve gönüllü iyilik elçileri olarak eğlenerek öğrendiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti etkinliklerinden oluşan projelerinde, değerler eğitiminin öğrencilere kazandırılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Subaşı da, bu eğitimleri etkinlikler yoluyla kazandırmayı, öğrenciler arasında sorumluluk ve dayanışma duygularını geliştirmeyi ve projeyi bu yıl yaygınlaştırarak etki sahasını arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

İyilik Kulübü projesinde, dezavantajlı kişilere yardımcı olmak için faaliyetler yürütülmekte, bu kapsamda da hasta ziyaretleri, LÖSEV’e yardım kampanyası, şehit ailesi ziyaretleri, Hatay’daki kardeş okulları için yardım toplama kampanyası gibi 20 hafta boyunca uygulanan sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti etkinlikleri yer alıyor.