Ege İzmir, ATA’sı için Halkapınar’daydı

İzmir, ATA’sı için Halkapınar’daydı

12.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü sanatçılarımız, Büyük Önder’i Anma Özel Konseri için aynı sahnede buluştu. Binlerce İzmirli, Halkapınar’a akın etti. 15 bin kişilik salonda, adım atacak yer kalmadı

İzmir, ATA’sı için Halkapınar’daydı

Sesi, özlemle dinlendi
İZMİRLİ, Ata’sı için düzenlenen özel konsere koştu. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde; piyanistler Fahir Atakoğlu ve İdil Biret’le, solistler Sertab Erener ve Tuğba Ger sahne aldı. Ankara Devlet ve İzmir Sanat çok sesli koroları da sahnedeydi. 15 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu’nda adım atacak yer kalmadı. Konser öncesi, Atatürk’ün görüntüleri eşliğinde, kendi orijinal sesinden verilen “10’uncu Yıl Nutku”nu, binlerce kişi ayakta alkışladı.

‘O bir dünya lideri’
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ulu Önder’imizin emanet ettiği tüm değerlere ve devrimlere sahip çıkma kararlılığındayız. Ne mutlu bizlere; laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti şemsiyesi altında yaşıyoruz. Ne mutlu bizlere, böylesi bir dünya liderimiz var. O’nun izinde, yolunda yürüyerek, devrimlerine sahip çıktığımız müddetçe, O’nun deyişiyle, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dedi. Konser, İzmir ve 10. Yıl marşlarının hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

Haberin Devamı

Mini yorum
Ne olursa olsun, sonu beklenmeliydi
Konser için 15 binden fazla İzmirli, Halkapınar Spor Salonu’nda buluştu. O yöne akın akın giden binlerce araç, konserin nasıl olacağının haberini verir gibiydi. İçeride de zor yer bulduk kendimize. Geçen seneki gibi girişte izdiham da yoktu doğrusu. ‘Bir kare de konser sonundan olsaydı’ diye düşündüm. 10’uncu Yıl Marşı’nı, o muhteşem kalabalıkla söylemeyi hayal ederken, salonun dörtte üçü boşalmıştı bile. Repertuvar ve sanatçı sıralaması biraz hatalıydı. Biraz da Ata’ya ve Cumhuriyet’e bu kadar duyarlı İzmirlilerin, sanatçıya saygıda duyarsızlığı mıydı diyelim?
BANU ŞEN