Ege İzmir BŞB fark yarattı

İzmir BŞB fark yarattı

29.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, hentbol branşında elde ettiği iyi sonuçlarla iddiasını ortaya koydu. İzmir ekibi, hem kadınlar ve erkekler Süper Ligi’nde hem de İzmir Büyük Erkekler Ligi’nde son sürat ilerliyor

İzmir BŞB fark yarattı

Avrupa Hentbol Federasyonu Avrupa Kupası (EHF European Cup) ikinci turunda Yunanistan ekibi A.E.S.H. Pylea’yı saf dışı bırakan, üçüncü turda Portekiz temsilcisi Madeira Andebol SAD’ı eleyip son 16 turuna kalmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde de son sürat ilerliyor.
Hedef üst turlar
5. hafta maçında Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi’ni 25-26’lik skorla mağlup eden İzmir BŞB, ligde üst üste 4. galibiyetini elde etti ve maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi. Madeira Andebol SAD karşısında ilk sınavına 13-14 Kasım’da İzmir’de, rövanş karşılaşmasına ise 20-21 Kasım’da Portekiz’de çıkacak İzmir temsilcisi, ligde de 30 Ekim’de Tekirdağspor’u misafir ederek seriyi sürdürmek istiyor. Bu sezon uluslararası arenada ilk maçlarına çıktıklarını, bu yüzden heyecanlı ve stresli olduklarını aktaran Antrenör Senar Dayat, “Pylea ile oynadığımız ilk maçta rakibimizin oyun anlayışını tam anlamıyla bilmiyorduk. Rövanşta gereken önlemleri alıp, üstün bir oyun kurarak turu geçtik. Diğer turda bizim gibi Avrupa’da yıllarca üst düzey maçlar oynayan bir rakiple karşılaşacağız. Hedefimiz daha iyi oynayıp üst turlara çıkmak” ifadelerini kullandı. Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde 5. hafta karşılaşmasında Tokat Gençlik Spor Kulübü’yle karşılaşan İzmir ekibi, rakibini 34-29’luk skorla geçti. Öte yandan İzmir BŞB, İzmir Büyük Erkekler Lig’i A Grubu’nda ikide iki yaptı. Sezona Rota Koleji galibiyetiyle başlayan İzmir ekibi, 2. hafta Siba Basketbol’u 64-54 yenmeyi başardı.

Yazarlar