Ege İzmir’de yüzde 70 hayır

İzmir’de yüzde 70 hayır

01.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, İzmir’de tarihi Havagazı Fabrikası’nda milletvekilleri, belediye başkanları, il yönetimi ve ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı.

İzmir’de yüzde 70 hayır

Referandum çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Sav, Türkiye genelinde yapılan iki anketi örgütle paylaştı. Bir ankette ‘hayır’ oyları yüzde 49, diğer ankette yüzde 52 olduğu dikkat çekti. Sav, bu bıçak sırtı farkı kapatabilmek için İzmir örgütünden destek istedi ve “Daha çok çalışmamız lazım. Üç büyük ilde fark atarak zayıf olduğumuz illerdeki açığı kapatmalıyız” dedi. İzmir yüzünü aydınlığa çevirmiş bir kentimizdir. İnanıyorum ki referandumda büyük çoğunlukta ‘Hayır’ oyu çıkacaktır. Tahminlerimize göre yüzde 65 ile 70 arasında bir rakam ile İzmir ‘Hayır’ diyecek. Bu nedenle mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, önümüzdeki hafta gerçekleştireceği İzmir mitingi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Sav, “Son yılların en görkemli mitinginin İzmir’de yapılacağından şüphemiz yok. Arkadaşlarımız, miting hazırlıklarını sürdürüyor. İzmirli duyarlı seçmenin mitingteki yerini alacağını umuyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sosyal devlet sözü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, PM Üyesi Alaattin Yüksel, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Çamdibi Barboras Caddesi’nde esnafı ziyaret ettiler. Referandumda hayır oyu istediler. Çamdibi halkından da yüzde 90 ‘hayır’ oyu beklediklerini vurgulayan CHP PM Üyesi Yüksel, “Bizim iktidarımızda Türkiye sosyal devlet olacak. En önemli şeylerden birisi aile sağlık sigortası olacak. Geliri olmayan ailelere emekli gibi bankaya parası yatacak. Oradan istediği kömürü istediği makarnayı kendi alacak” diye konuştu.

Ak Parti’de su tüketimi şaşkınlığı
Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’nda biri başkan ve ziyaretçilerine diğeri personele hizmet veren iki çay ocağı, Ramazan nedeniyle kapatılırken personele verilen öğle yemeği de kesildi. Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, bu durumu “Oruç tutanlarla saygı göstermek lazım” sözleriyle açıkladı. Ancak Kabak, partideki su tüketiminin Ramazan’da önceki aylara kıyasla iki kat arttığını görünce şaşırdı. İl Başkanı, “Çay ocaklarını kapattık ama su tüketimi ikiye çıktı. Bu çok ilginç. Sanırım partiye gelen ziyaretçiler aşırı sıcak nedeniyle bol su içti. Su tüketimi o nedenle artmış olabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Ya darbe, ya da millet anayasası’
AAK Parti İl Başkanı Ömür Kabak, Konak’a bağlı Gültepe Mersinpınar mahallesinde vatandaşlarla biraraya geldi. Vatandaşların anayasa değişikliğiyle ilgili sorularını yanıtlayan Kabak, “12 Eylül günü statükocu, vesayetçi, milli iradeyi küçümseyen zihniyetin son bulacağı bir gün olacak. Bu anayasa Türkiye’nin aydınlık geleceği için, daha ileri bir demokrasi ve daha adil bir hukuk sistemi için çok önemli bir adımdır. Milli iradenin güç kazanması, vesayetçi ve statükocu anlayışın kırılması için tarihi bir adımdır. Çıkacak evet ile Rahmetli Menderes’in vasiyeti yerine gelecek. Ya darbe anayasası, ya millet anayasası diyeceğiz” dedi.

‘Gerçek gündem, aş ve iş’DP İzmir İl Başkanı Fatih Dalan ve Konak İlçe Başkanı Hakkı Keleşoğlu’ndan oluşan heyet Ödemiş, Kiraz, Tire, Bayındır ve Beydağ’da vatandaşların dertlerini dinledi ve referandumda neden ‘hayır’ denmesi gerektiğini açıkladı. Dalan, “Bu ziyaretler göstermiştir ki, vatandaşın gündemi referandum değil, aş ve iştir. Çiftçi mazot fiyatları yüzünden traktörüne binemez olmuş, esnafa borçları yüzünden çarşıya çıkamaz olmuş, çay parası bulamadığından kahve de oturamaz olmuştur. Pek çok delikanlımız, genç kızımız işsizlikten evlerinden çıkamaz olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Çalkaya’dan ‘gemicik’li referandum propagandası
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, referandum propagandasını Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlunun satın aldığı ‘gemicik’ üzerinden yapıyor. Çalkaya, elini sıktığı vatandaşa önce “Oğlun var mı?” diyor. “Evet” yanıtı alınca da “Sen oğluna gemi aldın mı?” diye ekliyor. Başkan, “Ama Başbakan aldı. Senin oğlunun yaşında olmasına rağmen gemisi var” diyor. Çalkaya, her yerde şu örneği veriyor: “Restorana geldiler, eşleri, çocukları ve yakınlarıyla güzel yemekleri yediler. Baktılar ki hesap kabarık geldi, ödeyemeyecekler onun için garsonları değiştirmeye çalışıyorlar. ‘Hayır’ verin hesabı ödetelim.”