Ege İzmir’e 200 spor salonu 70 yüzme havuzu sözü

İzmir’e 200 spor salonu 70 yüzme havuzu sözü

27.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TUGVA) İl Temsilciliği açılışına katıldı.

İzmir’e 200 spor salonu 70 yüzme havuzu sözü

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TUGVA) İl Temsilciliği açılışına katıldı. Konuşmasında İzmir’i gençlerin kenti yapacaklarını belirten Zeybekci, “Her 25 bin nüfus yoğunluğunun bulunduğu bölgeye spor salonu, her 50 bin nüfus yoğunluğunun olduğu bölgeye ise yüzme havuzu ve gençlik merkezleri kuracağız. Kente yaklaşık 200 spor salonu, 70 civarı yüzme havuzu ve gençlik merkezi yapmaktan bahsediyorum. Amatör kulüplerin de tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Ayrıca kent enstitüleri ile genç istihdamına katkı koyacak projeleri hayata geçireceğiz” dedi.
Zeybekci’nin ardından söz alan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da yönetim kurullarında 35 yaşının üstünde kimsenin bulunmadığını, gençlerin kendi fikirleriyle yönetildiğini belirtti, “Bu kapsamda oluşturulan ‘İcathane’ projesi de ilk kez İzmir’de hayata geçirildi. Projenin yaygınlaşmasıyla özellikle teknoloji alanında kendini geliştirmek isteyen gençlerimiz, TÜGVA’ya gelip bu dilediği çalışmayı yapabilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

E-Spora destek

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, bir ilki gerçekleştirdi. Düzenlediği e-spor turnuvasında ilk sırayı alan takımlardaki gençlerle bir araya geldi, “Büyükşehir bünyesinde bir e-spor kulübü kurulmasını sağlayacağız. Şampiyonaların İzmir’de düzenlenmesi için çalışacağız” dedi.