Ege İzmir’e araştırma kurumları kurulsun

İzmir’e araştırma kurumları kurulsun

19.04.2018 - 00:24 | Son Güncellenme:

ESİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısına TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik de katıldı. ESİAD Başkanı Fadıl Sivri, “İzmir’in gelişmesi için araştırma kurumları kurulmalı” dedi

İzmir’e araştırma kurumları kurulsun

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) 33’üncü Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı, Türkiye Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’in katılımıyla yapıldı. Toplantıya; ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ali Kasalı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve MHP Milletvekili Oktay Vural’ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. “Nasıl bir gelecek? Nasıl bir Türkiye hayali?” başlıklı bir konuşma yapan Bilecik, iş dünyasının yerinde saymayı kabul etmediğini belirtti, “İş insanları olarak hedeflerimize ulaşmak için planlar ve hayaller kurmak durumundayız” dedi. TÜSİAD Başkanı, Türkiye’nin büyümesi için yeni bir ekomik kalkınmaya ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği vurgusu

ESİAD Yüksek İstişare Kurulu Konseyi Başkanı Mehmet Ali Kasalı da, yüzde 7.4 olarak açıklanan 2017 büyüme oranının hükümet için de sürpriz olduğunu belirtti, “2010’dan bugüne 28 çeyreğin 27’sinde büyümemize rağmen çözemediğimiz bazı sorunlarımız var. Bunlardan biri kişi başına düşen milli gelirimiz. Türkiye 2002-2005 yılları arasında AB’ye tam üyelik hedefine kilitlendi. ‘Daha Demokratik Türkiye’ sloganı ile gerçekleştirdiği siyasi ve hukuk alanındaki reformlar doğrultusunda milli geliri 6 yılda 3 misli artırarak 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolara çıkardık. 2008 yılından başlayarak zayıflayan AB motivasyonumuz sonucunda o günden bu yana 6 yılda 3 kat artırdığımız kişi başı milli gelirimiz maalesef 10 bin dolara sabitlendi. Biz işadamları siyasetin bir aktörü değiliz, olmak da istemiyoruz” diye konuştu.