Ege İzmir’e bir güzel daha

İzmir’e bir güzel daha

02.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Şair Cahit Külebi‘nin “İzmir’in denizi kız, kızı deniz, sokakları hem kız hem deniz kokar” diye övdüğü kent yeni yıla kız bebekle girdi

İzmir’e bir güzel daha

“Kızlarının güzelliğiyle” şairlere ilham kaynağı olan İzmir’de 2011 yılının ilk bebeği kız olurken, Kızılkan Ailesi bebeklerine Asminsu adını verdi.
İzmir’de saatler 00.03’ü gösterdiğinde İzmir Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, bir yıllık evli olan 28 yaşındaki Dilek ve 34 yaşındaki Ali Kızıltan Çifti’nin ilk bebeği olan Asminsu, dünyaya “Merhaba” dedi. İzmir’de bir restoranda garson olarak çalışan baba Ali Kızıltan, kız babası olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirirken, 3 kilo 450 gram ağırlığındaki bebeğini kucağına alan anne Dilek Kızıltan; “Bebeğimi kucağıma aldığımda neler hissettiğimi inanın anlatamam. Annelik çok güzel bir duygu” dedi. Anne ile bebeğinin sağlık durumlarının çok iyi olduğu belirtildi.

Karısını öldüreni iki yıldır bulamadı
İzmir’de, iki yıl önceki yılbaşı günü, saat 06.45 sıralarında Çiğli Anadolu Caddesi Evka 5 girişi yakınlarında yılbaşı alışverişi için yolun karşısına geçerken otomobiliyle çarptığı iki çocuk annesi Gamze Ercan’ın (33) ölümüne neden olan vicdansız sürücü, hâlâ bulunamadı. Sürücüyü bulmak için afişler yaptıran, kendisine yardımcı olacak kişilere beş bin TL ödül vaadeden acılı eş Hüseyin Ercan, “Güvenlik güçleri, bir türlü olayı aydınlatamadı. Ben tüm uğraşlarımla iki tanık buldum. Onların ifadeleri de bir işe yaramadı. O vicdansızın peşini bırakmayacağım. Devlet de bana yardım etsin” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sürücü, takla atan araçtan çıkıp kaçtı
İzmir’in Yeşildere Caddesi Hasyün karşısında kimliği belirsiz sürücü, saat 02.00 sıralarında 35 TDJ 83 plakalı otomobille Alsancak’tan Karabağlar yönüne giderken iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kaldırıma çıktıktan sonra takla atan otomobili görenler sağlık ve polis ekibini aradı. Kazadan yara almadan kurtulan kimliği belirsiz sürücü sağlık ve polis ekibi gelmeden otomobilinin içinden çıkıp olay yerinden ayrıldı.

Kızla tartıştı, içti ve sonra ölmek istedi
2011 yılını kız arkadaşıyla birlikte karşılamak için plan yapan 30 yaşındaki S.Y. arkadaşının ailesinden izin alamayıp dışarı çıkamaması üzerine bunalıma girdi. Kız arkadaşıyla telefonda tartışan ve ardından alkol alan S.Y. Çankaya’da bulunan Çok Katlı Otopark’ın en üst katına çıkarak intihar etmek istedi. Vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen polis ekibi S.Y.’yi intihar etmemesi konusunda ikna etmeye çalıştı. Konuşma esnasında S.Y.’nin bir anlık dalgınlığından faydalanan polis, binanın kenarından çekip aldı. Gözaltına alınan S.Y. ifadesi alınmak üzere Basmane Polis Merkezi’ne götürüldü.