Ege İzmir ekonomisine rehberlik ediyor

İzmir ekonomisine rehberlik ediyor

22.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

EGEV tarafından 7-8-9 Aralık günlerinde 6. kez düzenlenecek olan Ege Ekonomik Forum “Geleceğin Sinyalleri” temasıyla yenilenebilir enerji ve AB Yeşik Mütabakatı’nı masaya yatırıp İzmir’in artılarına dikkat çekecek

İzmir ekonomisine rehberlik ediyor

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ve Özgencil Grup işbirliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi destekleri, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) stratejik partnerliği ile bu yıl 6. kez düzenlenecek olan Ege Ekonomik Forum 7 Aralık tarihinde başlıyor.
Etkinlik 7 Aralık’ta İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde ve 8-9 Aralık günlerinde Ege Palas Business Hotel’de, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi canlı yayın sponsorluğu ile Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Youtube, Twitter, Linkedin ve Facebook adreslerinden canlı yayınlanarak hibrit olarak gerçekleştirecek.
‘Potansiyelimiz büyük’
“Geleceğin Sinyalleri - Jeopolitik, Ekonomi, Bilim, Teknoloji, Çevre ve İnsan” temasını ele alacaklarını belirten EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, “İklim krizi, AB Yeşil Mutabakatı yeşil enerjiyi ve yenilenebilir enerji üretimini çok üst sıralara taşıdı. Bu noktada Ege’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Bu forumun çıktılarının çok hızlı fiiliyata döküleceğine inanıyorum” diye konuştu.
EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi de, “Ekonomiden kalkınma politikalarına, dijitalleşmeden yeni nesil tarıma kadar büyük değişimlerin tetikleyicisi kavramları, sürdürülebilir bir Ege ve Türkiye’yi, bu sene Ege Ekonomik Forum’da konuşacağız” ifadelerini kullandı. İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ise, “Forumu İzmir ekonomisine ait konuların da tartışılması için önemli bir mecra olarak görüyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Yaptığımız yatırımlar kentin geleceği için, kenti dirençli hale getirmek için hayata geçiriliyor. Fakat güven ortamının olması, yabancı yatırımcıların da kentimize ve ülkemize olan ilgisini artıracaktır. Bu kapsamda Ege Ekonomik Forumu’na destek vermeyi önemli buluyoruz” diye konuştu.