Ege İzmir ikinci stadına kavuşuyor

İzmir ikinci stadına kavuşuyor

21.10.2017 - 04:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir ile Tire Belediyesi’nin işbirliğiyle kente kazandırılan 15 bin kişilik Tire Stadı görücüye çıktı

İzmir ikinci stadına kavuşuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çimlendirme çalışmaları tamamlanan yeni stadın iki ay içinde maçlara ev sahipliği yapmaya hazır olacağını belirtti. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de, “Gerekli gereksiz stat polemiği yaratanlara cevap olarak Büyükşehir kentte iki stat yaptı. Demek ki, isteyince oluyormuş...” dedi

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tire Belediyesi'nin işbirliğiyle UEFA standartlarında inşa edilen 15 bin seyirci kapasiteli Tire Stadı'nda sona yaklaşıldı.

Açılış 2 ay sonra

Yaklaşık 60 milyon lirayı bulan maliyetinin yüzde 75'i Büyükşehir, yüzde 25'i de Tire Belediyesi tarafından karşılanan kentin yeni stadı, spor basınının temsilcilerini ağırladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, konuklara stadın son durumu hakkında bilgi verdi. Başkan Aziz Kocaoğlu, verdikleri maddi destekle bugünkü haline gelmesini sağladıkları Tire Stadı'nı birkaç ay içinde hizmete açacaklarını belirterek şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi, önce Bornova Belediyesi'yle birlikte Doğanlar Stadı'nı yaptık. O stadın ambiyansı Göztepe'nin Süper Lig'e çıkmasını sağladı. İlavelerle 9 bin kişilik kapasiteye çıkardığımız Doğanlar Stadı, İzmir futbolu için ekmek ve su kadar önemli bir ihtiyacı karşıladı. Tire Stadı da aynı şekilde 2 ay sonra müsabaka yapılabilecek noktaya gelecek. İsteyen İzmir kulüpleri, burada maçlarını oynayabilirler. Tayfur Başkanımıza böyle bir projeyle bizim önümüzü açtığı için ve birlikte böyle bir eser oluşturduğumuz için teşekkür ediyorum. Tire'nin kalkınmasına da katkı sağlar."

Haberin Devamı

‘İşçi çavuşu gibiyim’

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de, yaptıkları protokole göre stat inşaatının maliyetinin yüzde 75'inin Büyükşehir, yüzde 25'inin Tire Belediyesi tarafından karşılandığını, arsanın da Tire Belediyesi'nin mülkü olduğunu söyledi. Başkan Çiçek, bitiş tarihine kadar maliyetin 60 milyon lirayı bulacağını vurguladı, "Günde yaklaşık 3 saatim burada geçiyor. Adeta bir işçi çavuşu gibi denetliyorum" diye konuştu. Sadece Tire'ye değil, Küçük Menderes ve İzmir'e de hizmet edecek bir stat yaptıklarını dile getiren Çiçek şunları kaydetti:

‘İzmir’in yüz akı’

"Demek ki isteyince oluyormuş. İzmir'de, gerekli gereksiz stat polemiği yaratanlar var. Büyükşehir Belediyesi iki tane stat yaptı. Burası, bittiğinde İzmir'in yüz akı bir stat olacak. 12-13 bin kişilik bir Karşıyaka veya Göztepe seyircisi burayı doldurduğu anda, zaten rakipler maça 1-0 yenik başlar."