Ege İzmir’in teşvike ihtiyacı yok

İzmir’in teşvike ihtiyacı yok

09.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İEF’nin açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün teşvik sisteminde İzmir’e haksızlık yapıldığı iddilarına karşı “Sizin zaten birçok ili kıskandıracak doğal teşvikleriniz var” diye konuştu

İzmir’in teşvike ihtiyacı yok

Bakan Ergün, İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 80’nci kez kapılarını açmadan önce fuarın onur konuğu ülkesi Avusturya Federal Ekonomi Aile ve Gençlik Bakanı Reinhold Mitterlehner, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile basın toplantısı düzenledi.
80’nci yaşını kutlayan fuarın ticari önemine dikkat çeken Ergün İzmirli sanayicinin teşvik sisteminden rahatsız olduğunun hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu: “Revizyon çalışmaları şu anda sürüyor. 2012 yılında bir takım revizyonlar yapılmış, unsurlar eklenmesi gerekiyorsa yeni bir modelin açıklanması gündeme gelecek. 2 yıldır uyguladığımız yeni teşvik sisteminde bazı bölgeler, bazı şehirlerin kalkınmışlık düzeyleri TÜİK çalışmalarına göre yeniden ele alınmış olacak. Bu çerçevede bölgelerde ve illerde bazı değişiklikler gündeme gelebilecek. Çalışmaları sürüyor. İzmir’in kendisi zaten yatırımcılar açısından başlıbaşına bir teşvik. İzmir’in sunduğu fırsatları birçok vilayet istese bile sunamaz. Yatırımcıların bunu görmesi gerekir.”

Zirai teknopark kurmak mümkün
İzmir’de teknoparklar konusunda damesafe alınması gerektiğini anlatan Ergün, İYTE bünyesindeki teknoparkta 67 yatırımcı bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Şehre uzak olması nedeniyle firmalar orada yer almaktan kaçınıyorlar ama yeni çalışmalar da var. Bu çalışmaları izliyor ve destekliyoruz. İzmir’in zirai teknolojiler konusunda ihtisas teknoparkının oluşturulması, bilişim sektörünün gelişmesiyle ilgili çalışmalarımız olacak. Kentin teknoloji geliştirmede diğer illerden geri kalması düşünülemez. O potansiyeli yeni bölgeler oluşturarak açığa çıkarmış olacağız”

Yazarlar