Ege İzmir Marina hizmete açıldı

İzmir Marina hizmete açıldı

21.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Üçkuyular’daki İzmir Marina’nın açılışını yaptı.

İzmir Marina hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Üçkuyular’daki İzmir Marina’nın açılışını yaptı. Körfez’deki tek marina olması ve kent içinde yer alması nedeniyle İzmir Marina’nın yat turizmi alanında İzmir’e önemli bir ivme kazandıracağını ve kentin refahını büyüteceğini söyleyen Soyer, “Burada kurduğumuz Denizcilik Eğitim Merkezi ise refahın adil bölüşümü hedefimize kıymetli katkılar sağlayacak” diye konuştu.
Merkezde, Gençlik ve Spor Dairesi tarafından yapılacak eğitim programlarıyla öncelikli olarak dezavantajlı mahallelerdeki çocukların denizle buluşmasını sağlayacaklarını açıklayan Soyer, “Denizciliğin gelişimine çok büyük katkı sağlayacak Marinamız Akdeniz’de seyreden tekneler için konforlu, doğa, tarih ve kültür odaklı, cazip ve huzurlu bir konaklama yeri sunacak ve İzmir’in Akdenizli kimliğini daha da pekiştirecek” dedi.
Açılışın ardından katılımcılar İzmir Marina’daki yenilenen havuzda Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Azra Kayra Özmen’in su balesi gösterisiyle, Büyükşehir Belediyesi’nin sutopu takımının maçını da izledi.