Ege İzmir üretti ABD tüketti

İzmir üretti ABD tüketti

11.04.2018 - 00:47 | Son Güncellenme:

Zeytin ve zeytinyağı sektörü, Ocak - Mart döneminde 169 milyon dolarlık dış satımla tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek ihracat rakamına ulaşırken, üretimde İzmir, tüketimde ise ABD başı çekti.

İzmir üretti ABD tüketti

Zeytin ve zeytinyağı sektörü, Ocak - Mart döneminde 169 milyon dolarlık dış satımla tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek ihracat rakamına ulaşırken, üretimde İzmir, tüketimde ise ABD başı çekti. Sektör yılın ilk çeyreğinde 40 ilden 106 noktaya dış satım gerçekleştirirken, ABD 57,6 milyon dolarla en fazla ihracat yapılan ülkeler sıralamasında ilk sırada yer aldı. İzmir, 81 milyon dolarlık dış satımla zeytin ve zeytinyağı sektörü ihracatının yüzde 47,9’unu tek başına sırtladı.

Haberin Devamı

Dışsatımda lider

Sektörün yılın ilk üç ayında toplam 40 ilden dış satım gerçekleştirdi. Bu dönemde ihracatını miktar bazında en fazla artıran il ise yine İzmir oldu. İzmir’in geçen yılın ilk üç ayında 41 milyon dolar düzeyinde bulunan zeytin ve zeytinyağı ihracatının, 2018’in aynı döneminde 81 milyon dolara ulaşması İzmirli üreticiyi sevindirdi.

Yazarlar